Prajituri speciale, cu fructe de vara
Pentru ca aceasta este perioada cea mai buna, pietele fiind pline de caise, visine si cirese, iti propun cele mai bune trei retete de prajituri cu fructe.
1 pachet de unt
250 gr faina
1 ou intreg
un praf de sare
arome
2 oua intregi
4-5 linguri zahar
2 linguri faina
2 cani lapte
1 baton vanilie,
1 kg capsune spalate si puse la scurs
1. Amesteca untul cu faina (in care ai amestecat sarea si mirodeniile), cu mana, pana rezulta un aluat nisipos.
2. Adauga oul, care va lega aluatul. Daca este moale, mai adauga putina faina, daca este prea tare, o lingura cu apa sau lapte.
3. Lasa aluatul la frigider timp de o ora, apoi indinde-l cu mana intr-o tava, preferabil, rotunda. Ai grija sa ridici pe marginea tavii aluat, ca sa obtii o forma de tarta, adanca.
4. Pune-l la copt, dar ai grija sa nu se arda. Lasa aluatul la cuptor 30 de minute, in medie.
1. Sparge ouale, intr-o cratita, adauga zaharul, faina, vanilie din belsug (semintele dintr-un baton sau zahar vanilat), laptele, amesteca bine si pune compozitia pe foc, sa se lege crema, amestecand mereu.
2. Cand este gata, adauga o lingura de unt, pentru un gust deosebit.
3. Lasa crema sa se raceasca si, cand este si blatul rece, pune crema peste el.
4. Lasa prajitura la frigider, aproximativ o ora. Pune peste crema de vanilie cat de multe capsune incap, intregi sau taiate pe lung. Apoi, lasa din nou la rece.
Prajitura costa aproximativ 15 lei si are calorii cat cuprinde. Poate fi consumata cu incredere si a doua zi.
1 pachet de unt
3 oua
6 linguri faina
2 linguri lapte
1 praf de copt
mirodenii
2 linguri zahar pudra
caise cat cuprinde
1. Amesteca untul cu zaharul, pana rezulta o crema, adauga ouale intregi, apoi, pe rand, praful de copt, faina si laptele.
2. Intinde aluatul intr-o tava clasica si, peste aluat, asaza caisele bucati.
3. Printre caise, presara si miezul din samburi si, peste caise, printr-o sita, zahar pudra.
4. Introdu tava la cuptor, timp de 40 de minute.
Este delicioasa si costa aproximativ 12-15 lei, in functie de cat te costa fructele.
1 pachet de unt
250 gr faina
1 ou intreg
un praf de sare
arome
1. Amesteca untul cu faina (in care ai amestecat sarea si mirodeniile), cu mana, pana rezulta un aluat nisipos.
2. Adauga oul, care va lega aluatul. Daca este moale, mai adauga putina faina, daca este prea tare, o lingura de apa sau lapte.
3. Lasa aluatul la frigider o ora, apoi indinde-l cu mana intr-o tava, preferabil, rotunda. Ai grija sa ridici pe marginea tavii aluat, ca sa obtii o forma de tarta, adanca.
4. Introdu tava la cuptor, dar ai grija sa nu se arda aluatul. Lasa tava la cuptor aproximativ 30 de minute. (Foloseste reteta de la aluatul de tarta cu capsune)
1. Prepara un compot de visine, din trei cani cu apa, doua linguri cu zahar si un kilogram de fructe. Deci un compot concentrat, cu multe fructe si putina apa.
2. Doua oua intregi, 4-5 linguri cu zahar, 2 linguri cu faina, 2 cani cu suc din compot, un baton de vanilie. Fructele din compot scurse se trec printr-o sita rara, sa poti alege carnea de pe samburi.
3. Sparge ouale, intr-o cratita, adauga zaharul, faina, vanilie din belsug (semintele dintr-un baton sau zahar vanilat), sucul din compot, amesteca bine si pune pe foc, sa se lege crema, dar amesteca in permanenta, sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase.
4. Cand crema este gata, adauga o lingura de unt, pentru un gust deosebit. Lasa crema sa se raceasca, dupa care, adauga crema peste blat.
5. Lasa tarta la frigider, aproximativ o ora. Pune peste crema pasta de visine si, deasupra, fructe intregi. Lasa prajitura la rece. Pudreaza cu zahar, dupa gust. Zaharul se va topi si va face o crusta dulce peste visine.
Prajitura te va costa aproximativ 15 lei.
Tarta cu capsune
Ingrediente si cantitati pentru aluat:
1 pachet de unt
250 gr faina
1 ou intreg
un praf de sare
arome
Ingrediente si cantitati pentru umplutura:
2 oua intregi
4-5 linguri zahar
2 linguri faina
2 cani lapte
1 baton vanilie,
1 kg capsune spalate si puse la scurs
Mod de preparare pentru aluat:
1. Amesteca untul cu faina (in care ai amestecat sarea si mirodeniile), cu mana, pana rezulta un aluat nisipos.
2. Adauga oul, care va lega aluatul. Daca este moale, mai adauga putina faina, daca este prea tare, o lingura cu apa sau lapte.
3. Lasa aluatul la frigider timp de o ora, apoi indinde-l cu mana intr-o tava, preferabil, rotunda. Ai grija sa ridici pe marginea tavii aluat, ca sa obtii o forma de tarta, adanca.
4. Pune-l la copt, dar ai grija sa nu se arda. Lasa aluatul la cuptor 30 de minute, in medie.
Mod de preparare pentru umplutura:
1. Sparge ouale, intr-o cratita, adauga zaharul, faina, vanilie din belsug (semintele dintr-un baton sau zahar vanilat), laptele, amesteca bine si pune compozitia pe foc, sa se lege crema, amestecand mereu.
2. Cand este gata, adauga o lingura de unt, pentru un gust deosebit.
3. Lasa crema sa se raceasca si, cand este si blatul rece, pune crema peste el.
4. Lasa prajitura la frigider, aproximativ o ora. Pune peste crema de vanilie cat de multe capsune incap, intregi sau taiate pe lung. Apoi, lasa din nou la rece.
Prajitura costa aproximativ 15 lei si are calorii cat cuprinde. Poate fi consumata cu incredere si a doua zi.
Prajitura cu caise
Ingrediente si cantitati:
1 pachet de unt
3 oua
6 linguri faina
2 linguri lapte
1 praf de copt
mirodenii
2 linguri zahar pudra
caise cat cuprinde
Mod de preparare:
1. Amesteca untul cu zaharul, pana rezulta o crema, adauga ouale intregi, apoi, pe rand, praful de copt, faina si laptele.
2. Intinde aluatul intr-o tava clasica si, peste aluat, asaza caisele bucati.
3. Printre caise, presara si miezul din samburi si, peste caise, printr-o sita, zahar pudra.
4. Introdu tava la cuptor, timp de 40 de minute.
Este delicioasa si costa aproximativ 12-15 lei, in functie de cat te costa fructele.
Tarta cu visine
Ingrediente si cantitati pentru aluat:
1 pachet de unt
250 gr faina
1 ou intreg
un praf de sare
arome
Mod de preparare pentru aluat:
1. Amesteca untul cu faina (in care ai amestecat sarea si mirodeniile), cu mana, pana rezulta un aluat nisipos.
2. Adauga oul, care va lega aluatul. Daca este moale, mai adauga putina faina, daca este prea tare, o lingura de apa sau lapte.
3. Lasa aluatul la frigider o ora, apoi indinde-l cu mana intr-o tava, preferabil, rotunda. Ai grija sa ridici pe marginea tavii aluat, ca sa obtii o forma de tarta, adanca.
4. Introdu tava la cuptor, dar ai grija sa nu se arda aluatul. Lasa tava la cuptor aproximativ 30 de minute. (Foloseste reteta de la aluatul de tarta cu capsune)
Ingrediente si mod de preparare pentru umplutura:
1. Prepara un compot de visine, din trei cani cu apa, doua linguri cu zahar si un kilogram de fructe. Deci un compot concentrat, cu multe fructe si putina apa.
2. Doua oua intregi, 4-5 linguri cu zahar, 2 linguri cu faina, 2 cani cu suc din compot, un baton de vanilie. Fructele din compot scurse se trec printr-o sita rara, sa poti alege carnea de pe samburi.
3. Sparge ouale, intr-o cratita, adauga zaharul, faina, vanilie din belsug (semintele dintr-un baton sau zahar vanilat), sucul din compot, amesteca bine si pune pe foc, sa se lege crema, dar amesteca in permanenta, sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase.
4. Cand crema este gata, adauga o lingura de unt, pentru un gust deosebit. Lasa crema sa se raceasca, dupa care, adauga crema peste blat.
5. Lasa tarta la frigider, aproximativ o ora. Pune peste crema pasta de visine si, deasupra, fructe intregi. Lasa prajitura la rece. Pudreaza cu zahar, dupa gust. Zaharul se va topi si va face o crusta dulce peste visine.
Prajitura te va costa aproximativ 15 lei.