Prăjituri cu ciocolată, cadourile ideale
Eşti în goană după cumpărături, ai luat şi din alea şi din celelalte şi parcă nu este destul. Venim astăzi cu o idee extraordinară de cadou, dulce, proaspătă şi extrem de gustoasă. În plus, este varianta ideală şi sănătoasă pentru dulciurile de sub pom.
55 g foi de napolitană
2 linguri de cacao
1 plic de glazură de ciocolată
125 g de unt la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
100 g migdale
1 plic glazură de ciocolată
1 cutie de ornamente pentru prăjituri, ele se numesc creioane colorate
Zahărul, untul şi cacaua se amestecă timp de un minut cu mixerul. În paralel, foile de napolitană se sfarâmă şi împreună cu migdalele se toarnă peste compoziţia de unt. Peste toate acestea se adaugă şi conţinutul unui plic de glazură de ciocolată preparată după cum scrie pe instrucţiuni. Aluatul rezultat se întinde pe o hârtie de copt şi se lasă la frigider circa o oră.
După ce a expirat acest timp, produsul se taie în pătrăţele, iar fiecare bucăţică se scufundă în crema rezultată după ce a fost pregătită glazura din cel de-al doilea plic. Prăjiturelele astfel rezultate se lasă să se scurgă pe un grătar şi, după ce s-a uscat glazura, pătrăţelele se ornează în forma unor cadouri împachetate. Până le pui sub brad este indicat ca prăjiturele să se ţină la loc răcoros.
Ca să prepari acest produs ai nevoie de...
55 g foi de napolitană
2 linguri de cacao
1 plic de glazură de ciocolată
125 g de unt la temperatura camerei
100 g zahăr pudră
100 g migdale
Sigur va trebui să şi decorezi produsul. Pentru asta vei avea nevoie de...
1 plic glazură de ciocolată
1 cutie de ornamente pentru prăjituri, ele se numesc creioane colorate
Ce trebuie să faci ca să-l prepari...
Zahărul, untul şi cacaua se amestecă timp de un minut cu mixerul. În paralel, foile de napolitană se sfarâmă şi împreună cu migdalele se toarnă peste compoziţia de unt. Peste toate acestea se adaugă şi conţinutul unui plic de glazură de ciocolată preparată după cum scrie pe instrucţiuni. Aluatul rezultat se întinde pe o hârtie de copt şi se lasă la frigider circa o oră.
După ce a expirat acest timp, produsul se taie în pătrăţele, iar fiecare bucăţică se scufundă în crema rezultată după ce a fost pregătită glazura din cel de-al doilea plic. Prăjiturelele astfel rezultate se lasă să se scurgă pe un grătar şi, după ce s-a uscat glazura, pătrăţelele se ornează în forma unor cadouri împachetate. Până le pui sub brad este indicat ca prăjiturele să se ţină la loc răcoros.