Prajitura galbena, cu smantana
O reteta inedita, pe care o poti incerca pentru masa de Revelion, spre curiozitatea si surprinderea invitatilor.
Ingrediente si cantitati:
1/3 ceasca cu smantana
1/2 ceasca cu unt
3 oua
1 1/2 ceasca cu zahar
2 1/4 ceasca cu faina
1 lingurita cu sare
2 1/2 lingurita cu praf de copt
1 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
1 ceasca cu lapte
Mod de preparare:
1. Amesteca smantana cu untul, pana se formeaza o pasta. Adauga ouale si amesteca totul foarte bine.
2. Amesteca toate ingredientele uscate si adauga-le si pe acestea in amestecul de mai sus. Adauga apoi vanilia si laptele.
3. Coace prajitura in tava tapetata cu faina timp de 25-30 de minute, in cuptorul incins.
4. Topeste 2 bucati mari de ciocolata alba pentru gatit si formeaza o crema cu care glazurezi prajitura, dupa ce s-a copt. Dupa ce se raceste, tai-o in bucatele patrate, numai bune pentru servit.
Ingrediente si cantitati:
1/3 ceasca cu smantana
1/2 ceasca cu unt
3 oua
1 1/2 ceasca cu zahar
2 1/4 ceasca cu faina
1 lingurita cu sare
2 1/2 lingurita cu praf de copt
1 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
1 ceasca cu lapte
Mod de preparare:
1. Amesteca smantana cu untul, pana se formeaza o pasta. Adauga ouale si amesteca totul foarte bine.
2. Amesteca toate ingredientele uscate si adauga-le si pe acestea in amestecul de mai sus. Adauga apoi vanilia si laptele.
3. Coace prajitura in tava tapetata cu faina timp de 25-30 de minute, in cuptorul incins.
4. Topeste 2 bucati mari de ciocolata alba pentru gatit si formeaza o crema cu care glazurezi prajitura, dupa ce s-a copt. Dupa ce se raceste, tai-o in bucatele patrate, numai bune pentru servit.