Cauta in 21.052 retete

Prajitura galbena, cu smantana

O reteta inedita, pe care o poti incerca pentru masa de Revelion, spre curiozitatea si surprinderea invitatilor.

Ingrediente si cantitati:

1/3 ceasca cu smantana
1/2 ceasca cu unt
3 oua
1 1/2 ceasca cu zahar
2 1/4 ceasca cu faina
1 lingurita cu sare
2 1/2 lingurita cu praf de copt
1 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
1 ceasca cu lapte

Mod de preparare:

1. Amesteca smantana cu untul, pana se formeaza o pasta. Adauga ouale si amesteca totul foarte bine.
2. Amesteca toate ingredientele uscate si adauga-le si pe acestea in amestecul de mai sus. Adauga apoi vanilia si laptele.
3. Coace prajitura in tava tapetata cu faina timp de 25-30 de minute, in cuptorul incins.
4. Topeste 2 bucati mari de ciocolata alba pentru gatit si formeaza o crema cu care glazurezi prajitura, dupa ce s-a copt. Dupa ce se raceste, tai-o in bucatele patrate, numai bune pentru servit.

Comentarii (5)

  • cinela  pe 10 ian 2009, 18:50
    poze prajituri

    Mai fratilor de unde luati pozele astea?Cea expusa este de la prajitura diplomat-toata ziua.Induce-ti lumea in eroare,ca asa trebuie sa arate prajitura galbena.O fi ea galbena dar este diplomat galben,care se prepara cu totul altfel.

  • karla  pe 15 ian 2009, 19:34
    poze prajituri

    cumsa fie diplomat?sa arata diplomat?inseamna ca habar nu ai de prajituri,,hahaha

  • corina  pe 15 ian 2009, 19:36
    poze prajituri

    intr-adevar arata foarte bine si nu arata deloc ca un diplomat.poate faceti o confuzie cind spuneti ca arata ca si diplomatul.

  • marcela  pe  8 apr 2009, 20:32
    poze prajituri

    e total aiurea poza mai bine lasati numai reteta si lasati vrajala cu poza

  • eliza  pe 29 mai 2010, 18:20
    am preparat-o

    Buna ziua. Am preparat aceasta prajitura...portie dubla, si nu sunt deloc impresionata. A iesit ca o prajitura banala.. :( Ma asteptam la altceva. Nu am avut ciocolata alba de menaj asa ca am facut o glazura de caramel, care merge la fel de bine. In reteta nu se precizeaza clar la ce temperatura trebuie coapta ci doar: "in cuptorul incins". Astfel ca am dedus ca ar fi o temperatura ridicata, asa ca mi s-a ars bine prajitura..pe fund si laterale. Pe viitor va recomand sa fiti mai exacti in anumite detalii dlor in descrierea retetelor. Pentru cei ce vor sa incerce aceasta reteta...va sugerez sa dati la o temperatura medie de 170 grade pt 25-30 min si sa va uitati dupa 20 min pt a verifica exact cat timp mai trebuie lasata. Va doresc succes si spor in "bucatarit"!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod