Prăjitură fără foc cu sos de ciocolată şi miere
În 10 minute ai un desert delicios, sănătos şi potrivit pentru întreaga familie. Nu ai nevoie de lapte, ouă, margarină/unt, fâină şi nici de cuptor, ci doar de un robot de bucătărie.
Ingrediente
Pentru crustă
- 1 cană migdale măcinate
- 5 curmale fără sâmburi
- puţină esenţă de vanilie sau un baton de vanilie
Pentru cremă
- 1 cană nuci caju înmuiate în prealabil 3 ore
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
- miere de albine, în funcţie de cât de dulce vrei crema
- puţină esenţă de vanilie (opţional)
Pentru sos
- 2 linguri miere de albine
- 5 linguriţe de cacao
- apă plată, în funcţie de consistenţa dorită.
Mod de preparare
1. Se pun ingredientele pentru crustă în robotul de bucătărie şi se mixează pănă devin uşor lipicioase. Se tasează într-un recipient de plastic sau alt vas pe care vrei să-l foloseşti şi se pune la congelator până termini de preparat crema.
2. Se pun ingredientele pentru cremă în blender şi se mixează până devin pastă. Se toarnă peste crustă.
3. Se pun în blender toate ingredientele pentru sosul de ciocolată, le mixezi şi ai obţinut un sos delicios de ciocolată pe care îl poţi turna peste prăjitură.
4. Se lasă la frigider sau congelator.
5. Se poarte orna cu fructele tale preferate.