Prajitura cu morcov
Un desert delicios, al carui gust te va incanta!
4 oua
1 1/4 cani ulei
2 cani zahar
2 lingurite esenta de vanilie
2 cani faina
2 lingurite bicarbonat de sodiu
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
2 lingurite scortisoara macinata
3 cani morcov ras
Pentru umplutura:
1/2 cana unt, moale
200-230 g crema de branza, moale
4 cani zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
1. Incalzeste cuptorul. Unge o cratita cu ulei si tapeteaz-o cu faina.
2. Intr-un vas de dimensiuni mari, amesteca ouale, uleiul, zaharul si cele 2 lingurite cu esenta de vanilie. Adauga faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si scortisoara. Incorporeaza si morcovul ras, dupa care toarna compozitia in cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina.
3. Introdu cratita la cuptor, pentru 40-50 de minute. Scoate prajitura din cuptor si lasa cratita la racit timp de 10 minute, apoi scoate prajitura din vas si las-o sa se raceasca bine.
4. Umplutura se prepara in felul urmator: intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca untul, crema de branza, zaharul vanilat si o lingurita cu esenta de vanilie. Bate bine compozitia (cu telul sau mixerul), pana cand devine moale si cremoasa. La final, toarna crema obtinuta peste prajitura complet rece.
Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente si cantitati:
4 oua
1 1/4 cani ulei
2 cani zahar
2 lingurite esenta de vanilie
2 cani faina
2 lingurite bicarbonat de sodiu
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
2 lingurite scortisoara macinata
3 cani morcov ras
Pentru umplutura:
1/2 cana unt, moale
200-230 g crema de branza, moale
4 cani zahar vanilat
1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul. Unge o cratita cu ulei si tapeteaz-o cu faina.
2. Intr-un vas de dimensiuni mari, amesteca ouale, uleiul, zaharul si cele 2 lingurite cu esenta de vanilie. Adauga faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si scortisoara. Incorporeaza si morcovul ras, dupa care toarna compozitia in cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina.
3. Introdu cratita la cuptor, pentru 40-50 de minute. Scoate prajitura din cuptor si lasa cratita la racit timp de 10 minute, apoi scoate prajitura din vas si las-o sa se raceasca bine.
4. Umplutura se prepara in felul urmator: intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca untul, crema de branza, zaharul vanilat si o lingurita cu esenta de vanilie. Bate bine compozitia (cu telul sau mixerul), pana cand devine moale si cremoasa. La final, toarna crema obtinuta peste prajitura complet rece.
Timp de preparare: 2 ore.