Cauta in 21.294 retete

Prajitura cu iaurt, banane si ciocolata

Dupa parerea mea, acesta prajitura combina cele mai bune lucruri: ciocolata, bananele si iaurtul. Tu ce zici?

Ingrediente: trei banane coapte, 100 grame ciocolata neagra amaruie, trei borcane de iaurt de 150 de grame, trei linguri cu smantana, opt linguri cu zahar, cinci oua, sase-sapte linguri de pesmet dulce (facut fie din resturi de cozonac, fie din biscuiti dulci pisati, fie din pandispan - pesmetul trebuie sa fie bine uscat si macinat mai mare), coaja rasa de portocala, praf de copt, 150 grame stafide, alte doua borcane de iaurt, doua linguri de zahar pudra si coaja de portocala, pentru servit.
Preparare:
-        Striveste bananele cu furculita si amesteca-le cu pesmetul, apoi adauga iaurtul si omogenizeaza bine cu mixerul. Adauga coaja de portocala si un varf de cutit de praf de copt.
-        Separat, bate ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste complet. Topeste ciocolata in bain-marie si amestec-o cu smantana.
-        Pune in crema de oua ciocolata topita (racita) amestecata cu smantana. Adauga crema de pesmet cu bananele, iaurtul si stafidele. Amesteca incet ca sa nu se lase.
-        Unge o tava cu unt, tapeteaz-o cu hartie de copt, rastoarna compozitia si coace-o in cuptorul incins, la foc potrivit, 40 - 45 de minute. O poti rastura usor, dupa ce se racoreste.
-        Amesteca cele doua borcane de iaurt, cu mixerul cu zaharul pudra. Adauga coaja de portocala.

Sfat Eva:  Prajitura se preteaza pentru a fi coapta intr-o tava inel. Baga la congelator iaurtul 15-20 minute inainte de a-l servi. Serveste felii de prajitura (rece) impreuna cu o lingura de iaurt cu portocale. Poti servi si cu inghetata de vanilie.

Comentarii (1)

  • HAILEMAS NELY  pe 19 mar 2010, 09:26
    concursul,,lumea cafelei eva.ro

    Ceva nu este in regula cu acest concurs,se poate vota o data la 24 de ore iar eu nu pot sa votez nici la 48 de ore pentru ca imi apare patratul in care imi spune ca am votat in ultimele 24 de ore si nu este adevarat.Puteti sa-mi spuneti ce probleme sunt? in speranta ca voi primi un raspuns va multumesc

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod