Prajitura cu fructe frantuzeasca
Vara ar trebui sa ne bucuram de fructele si legumele proaspete si pline de vitamine pe care ni le ofera natura - sunt surse excelente de nutrienti necesari organismului si ne ajuta sa ne mentinem o stare buna de sanatate. In plus, aceasta reteta de prajitura, specific frantuzeasca, iti va potoli pofta de "dulce". Savoarea imbietoare a fructelor, in combinatie cu parfumul de rom, vanilie si miere, va fi pe gustul tuturor membrilor familiei tale.
Ingrediente si cantitati:
3/4 cana coaja zaharisita de portocale;
1/2 cana alune de padure rupte in bucati;
1 cana stafide;
1 5/8 cana faina;
1/2 pachet de unt, la temperatura camerei;
1/2 cana zahar granulat;
2 1/2 linguri cu miere;
2 oua;
1 1/2 linguri lapte;
2 linguri rom;
1 lingurita esenta de vanilie;
1/2 lingurita praf de copt.
Mod de preparare:
1. Intr-un vas, amesteca toata coaja de portocale, alunele si stafidele cu 2 linguri de faina. Lasa vasul deoparte.
2. Intr-un vas mare, bate untul cu zaharul si mierea. Incorporeaza apoi ouale si amesteca bine. Treptat, toarna laptele, romul si esenta de vanilie.
3. Amesteca restul de faina cu praful de copt, dupa care incorporeaza totul in crema de unt. Adauga fructele si alunele si amesteca totul.
4. Pune aluatul sau coca astfel rezultata intr-o forma pentru paine sau, daca nu folosesti acest tip de forme, intr-o tigaie rotunda, unsa cu ulei.
5. Lasa compozitia la copt timp de 10 minute, in cuptorul preincalzit la aproape 180 de grade Celsius.
6. Dupa 10 minute, redu temperatura cuptorului la aproximativ 160 de grade Celsius. Lasa prajitura la copt pentru inca 45 de minute sau verifica aluatul cu un betisor special din lemn, pentru a vedea daca este gata.
7. Lasa prajitura la racit si serveste desertul delicios tuturor membrilor familiei.
Ingrediente si cantitati:
3/4 cana coaja zaharisita de portocale;
1/2 cana alune de padure rupte in bucati;
1 cana stafide;
1 5/8 cana faina;
1/2 pachet de unt, la temperatura camerei;
1/2 cana zahar granulat;
2 1/2 linguri cu miere;
2 oua;
1 1/2 linguri lapte;
2 linguri rom;
1 lingurita esenta de vanilie;
1/2 lingurita praf de copt.
Mod de preparare:
1. Intr-un vas, amesteca toata coaja de portocale, alunele si stafidele cu 2 linguri de faina. Lasa vasul deoparte.
2. Intr-un vas mare, bate untul cu zaharul si mierea. Incorporeaza apoi ouale si amesteca bine. Treptat, toarna laptele, romul si esenta de vanilie.
3. Amesteca restul de faina cu praful de copt, dupa care incorporeaza totul in crema de unt. Adauga fructele si alunele si amesteca totul.
4. Pune aluatul sau coca astfel rezultata intr-o forma pentru paine sau, daca nu folosesti acest tip de forme, intr-o tigaie rotunda, unsa cu ulei.
5. Lasa compozitia la copt timp de 10 minute, in cuptorul preincalzit la aproape 180 de grade Celsius.
6. Dupa 10 minute, redu temperatura cuptorului la aproximativ 160 de grade Celsius. Lasa prajitura la copt pentru inca 45 de minute sau verifica aluatul cu un betisor special din lemn, pentru a vedea daca este gata.
7. Lasa prajitura la racit si serveste desertul delicios tuturor membrilor familiei.