Prajitura cu branza
Nu este doar o prajitura cu branza, ci este cea mai buna prajitura cu branza din lume!
Pentru blat:
85 g unt moale, plus unt pentru uns forma
140 g biscuiti simpli
2 linguri zahar pudra
Pentru umplutura:
800 g crema de branza (din categoria celor grase, care se pot intinde pe paine)
250 g zahar tos
3 linguri faina
2 linguri zeama de lamaie
3 oua mari
1 galbenus
200 g smantana grasa
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
Pentru topping:
200 g smantana grasa
3 linguri zahar
2 linguri zeama de lamaie
1. Tapeteaza cu unt, faina si hartie de copt o forma de tort (modelul cu peretele lateral detasabil), cu diametrul de 23-25 de centimetri. Intr-un vas, sfarama biscuitii si amesteca-i cu untul si zaharul pudra. Asaza biscuitii uniform pe fundul tavii. Introdu blatul la cuptor pentru 10 minute, la foc mic - cuptorul trebuie incalzit in prealabil. Scoate blatul si lasa-l la racit.
2. Lasa cuptorul aprins, la foc potrivit. Intr-un vas, bate branza de vaci cu mixerul, la nivel mediu, timp de 2 minute. Cu mixerul setat la cea mai mica treapta de viteza, adauga in branza zaharul, faina si un varf de cutit de sare. Adauga, amestecand usor, esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie. Pune, pe rand, cate un ou intreg, amestecand putin dupa fiecare adaugare. Adauga si galbenusul si amesteca usor.
3. Folosind mixerul la cea mai mica viteza (foarte important), adauga smantana. Amesteca usor. Compozitia trebuie sa fie densa.
4. Pune crema de branza peste blat si coace la foc potrivit 10 minute. Redu focul la minimum si mai lasa prajitura in cuptor inca 20-25 de minute. Este gata atunci cand compozitia este relativ ferma la mijloc si foarte usor rumenita.
5. Lasa prajitura in forma, la racit, timp de 2 ore, apoi transfer-o pe un platou. Las-o la frigider cel putin 8 ore.
6. Inainte de servire, pregateste toppingul. Bate usor smantana cu zaharul. Nu trebuie sa pregatesti o frisca, ci o crema usoara. Adauga sucul de lamaie.
Sfat Eva: Este foarte important felul in care bati branza. Compozitia trebuie amestecata foarte incet, pentru a nu incorpora foarte mult aer. Toate ingredientele trebuie folosite la temperatura camerei, mai ales ouale.
Se obtin 6-8 portii.
Ingrediente si cantitati:
Pentru blat:
85 g unt moale, plus unt pentru uns forma
140 g biscuiti simpli
2 linguri zahar pudra
Pentru umplutura:
800 g crema de branza (din categoria celor grase, care se pot intinde pe paine)
250 g zahar tos
3 linguri faina
2 linguri zeama de lamaie
3 oua mari
1 galbenus
200 g smantana grasa
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
Pentru topping:
200 g smantana grasa
3 linguri zahar
2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
1. Tapeteaza cu unt, faina si hartie de copt o forma de tort (modelul cu peretele lateral detasabil), cu diametrul de 23-25 de centimetri. Intr-un vas, sfarama biscuitii si amesteca-i cu untul si zaharul pudra. Asaza biscuitii uniform pe fundul tavii. Introdu blatul la cuptor pentru 10 minute, la foc mic - cuptorul trebuie incalzit in prealabil. Scoate blatul si lasa-l la racit.
2. Lasa cuptorul aprins, la foc potrivit. Intr-un vas, bate branza de vaci cu mixerul, la nivel mediu, timp de 2 minute. Cu mixerul setat la cea mai mica treapta de viteza, adauga in branza zaharul, faina si un varf de cutit de sare. Adauga, amestecand usor, esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie. Pune, pe rand, cate un ou intreg, amestecand putin dupa fiecare adaugare. Adauga si galbenusul si amesteca usor.
3. Folosind mixerul la cea mai mica viteza (foarte important), adauga smantana. Amesteca usor. Compozitia trebuie sa fie densa.
4. Pune crema de branza peste blat si coace la foc potrivit 10 minute. Redu focul la minimum si mai lasa prajitura in cuptor inca 20-25 de minute. Este gata atunci cand compozitia este relativ ferma la mijloc si foarte usor rumenita.
5. Lasa prajitura in forma, la racit, timp de 2 ore, apoi transfer-o pe un platou. Las-o la frigider cel putin 8 ore.
6. Inainte de servire, pregateste toppingul. Bate usor smantana cu zaharul. Nu trebuie sa pregatesti o frisca, ci o crema usoara. Adauga sucul de lamaie.
Sfat Eva: Este foarte important felul in care bati branza. Compozitia trebuie amestecata foarte incet, pentru a nu incorpora foarte mult aer. Toate ingredientele trebuie folosite la temperatura camerei, mai ales ouale.
Se obtin 6-8 portii.