Cauta in 21.294 retete

Prajitura cu banane

O combinatie foarte buna, cu siguranta pe placul tuturor. Un blat pufos si o crema aromata de banane si nuci.

Ingrediente:
- pentru blat: un pahar de apa, un pahar de apa minerala (sau sifon), un pahar si jumatate de faina, jumatate de pahar de ulei, o lingura de gem de caise (sau cirese), o lingura de nuca macinata, o lingura de pesmet de biscuiti, o lingura de cacao, un plic de praf de copt si coaja de la o lamaie.
-pentru crema: patru banane, trei linguri de nuci pisate, patru linguri de zahar pudra, trei linguri de pesmet de biscuiti, 100 grame margarina.

Preparare:
-       Amesteca gemul cu apa intr-un blender. Rastoarna totul intr-un vas si adauga toate celelalte ingrediente folosind un mixer. Intinde aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si coace-l la foc potrivit, circa 45 de minute. Scoate tava si lasa blatul sa se raceasca in forma lui.
-        Paseaza bananele cu o furculita, amesteca-le cu zahar, pesmetul de biscuiti si nuca, adauga suc de lamaie (o lingurita doua, dupa gust). La final adauga margarina frecata spuma. Intinde crema peste blat si presara nuca pisata. Taie prajitura in patrate.

Comentarii (14)

  • MARIA-RITA  pe  9 ian 2010, 15:59
    MMM,BUN,BUN!!

    BUNA FETELOR!! SAU SI BAIETILOR CE LE PLACE SA BUCATAREASCA...O RETETA MINUNATA ,SIMPLA CE SE FACE FARA PROBLEME..INDICATA PT. CELE CE SUNTETI LA INCEPUT DE RELATIE...FACETI-I IUBITULUI VOSTRU ...SI DATI-I O PORTIE SI NU O SA VA MAI LASE BALTA....POFTA BUNA SI O RELATIE STRALUCITA ,LA INCEPUT DE AN...MA-RA9

  • V  pe 17 ian 2010, 13:43
    hmm

    margarina frecata cu zahar?

  • proasto!!!!!!!!!!!!  pe 18 apr 2010, 13:39
    f.f.f. rau

    ce prajitura ai facut tu parca ar fi facut-o un copil de 2 ani....!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOAMNE

  • deea  pe 10 oct 2010, 17:41
    prajituri

    asa arata? asa de subtire?

  • Kamessytta  pe 26 nov 2010, 09:07
    ohoooo

    Nu stiu daca e buna sau nu, chestia este ca daca vi se pare ciudata reteta nu trebuie sa o faceti dar de la a face sau a nu face pana la o face proasta pe cea care a postat reteta nu denota decat ca in capul vostru in loc de creier este margarina cu zahar! Deea...unele chestii poate sunt bune GROASE, dar unele prajituri sunt bune chiar subtiri ce te miri ca fraiera???Chiar trebuie sa fiti rautacioase?Nedumerirea o poti exprima si altfel daca te dai o persoana educata.Dar se pare ca lumea asta in care traim e plina de oameni dementi, toti trebuie sa urle si sa jigneasca numai ca sa se simta bine si importanti.Tu aia care ai facut-o proasta pe cea care a scris reteta te-ai simtit bine?cate orgasme ai avut?

  • anka  pe  2 mar 2011, 16:50
    asta e prajitura

    proast rau de tot prajitura mai bn o scoti de pe net

  • solomon lenuta  pe 24 mar 2011, 16:21
    o sa incerc si eu...

    dupa cum arata ii foarete frumoasa si cred ca siu gustoasa...o sa incerc si eu si o sa va spun mai multe...

  • Bitsa  pe 14 apr 2011, 19:44
    prajituri

    Sunt foarte bune. Dar am o intrebare cam indiscreta. Nu vreau sa supar dar Kamessytta, cu toate ca vorbeste ea despre altii si-i face prosti dar din pacate ea este o prasta de pute a proasta. Ca sa vii pe acest site si ca injuri si sa faci aceste prajituri gustoase atat de rele este ceva ... Sa sugi 2 cepe atunci, ca alea-s mai bune.

  • alina  pe 30 iul 2011, 21:47
    bun

    BUNA FETELOR!! SAU SI BAIETILOR CE LE PLACE SA BUCATAREASCA...O RETETA MINUNATA ,SIMPLA CE SE FACE FARA PROBLEME..INDICATA PT. CELE CE SUNTETI LA INCEPUT DE RELATIE...FACETI-I IUBITULUI VOSTRU ...SI DATI-I O PORTIE SI NU O SA VA MAI LASE BALTA....POFTA BUNA SI O RELATIE STRALUCITA ,LA INCEPUT DE AN...MA-RA9

  • Ilo  pe 17 nov 2011, 20:30
    Prajituri

    As dori si eu daca se poate mai multe retete cu prajituri de post daca se poate ....

  • teosim  pe 26 nov 2011, 13:17
    prajitura cu banane

    Din cate stiu eu nu trebuie postate acele comentarii injurioase.Pacat ca unele gasculite de 12-13 ani vin si scriu asemenea cuvinte ( educatia e la distanta mare de ele ).Nu agreezi reteta,nu faci comentarii.Eventual,vii cu propriile idei (evident daca ai asa ceva -in situatia data...m-as mira ).

  • Dede  pe 22 dec 2011, 16:54
    Prajitura de banane

    Hmmmmm.........am incercat sa fac si yo si a iesit bina!!!:X

  • Alin  pe 17 ian 2012, 19:32
    Naspa

    imi plac prajiturile cu banane dar uni cu mere si scortisoara dar cele mai gustoase sunt cu banane daca vrei sa gustati na veti dc pa?

  • sad  pe 17 ian 2012, 19:43
    asd

    salutare cum pot sa fac si eu prajiturileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod