Placinta cu migdale si caise
Ceva mai gustos rar ai mai incercat! Poti prepara reteta cu caise proaspete sau din compot.
1/2 kg de caise
40 grame migdale
8 felii de cozonac
3 oua
100 grame de zahar pudra
1 pachetel de zahar vanilat
250 ml de lapte dulce
100 ml de smantana
60 grame de unt
1. Se aleg caise tari, nu foarte coapte, se desfac in doua si se scot samburii.
2. Se taie coaja de la feliile de cozonac, se ung pe ambele parti cu unt si se pun pe fundul unei tavi.
3. Separat, se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga, treptat, smantana si apoi laptele si se bat bine, pentru a se omogeniza perfect.
4. Se toarna compozitia peste feliile din tava si se acopera cu jumatatile de caise, cu partea bombata in sus. Se presara peste ele migdalele taiate felii subtiri si se da tava la cuptor pret de 30 de minute. Se serveste calda.
Ingrediente si cantitati:
1/2 kg de caise
40 grame migdale
8 felii de cozonac
3 oua
100 grame de zahar pudra
1 pachetel de zahar vanilat
250 ml de lapte dulce
100 ml de smantana
60 grame de unt
Mod de preparare:
1. Se aleg caise tari, nu foarte coapte, se desfac in doua si se scot samburii.
2. Se taie coaja de la feliile de cozonac, se ung pe ambele parti cu unt si se pun pe fundul unei tavi.
3. Separat, se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga, treptat, smantana si apoi laptele si se bat bine, pentru a se omogeniza perfect.
4. Se toarna compozitia peste feliile din tava si se acopera cu jumatatile de caise, cu partea bombata in sus. Se presara peste ele migdalele taiate felii subtiri si se da tava la cuptor pret de 30 de minute. Se serveste calda.