Cauta in 21.294 retete

Placinta cu dovleac

Am facut azi aceasta placinta. Ma gandesc ca, daca mie mi-a adus aminte de copilarie, este posibil sa-ti trezeasca si tie amintiri.

Ingrediente:


sase oua, sase linguri de zahar, sase linguri de ulei, 500 grame faina, un praf de copt, zahar vanilat, 500 grame dovleac, scortisoara, vanilie, trei linguri de zahar, patru linguri de smanatana, jumatate de pahar cu lapte, doua galbenusuri, o nuca de unt, o lingura de pesmet, seminte de dovleac crude si decojite.

Preparare:

Curata dovleacul si da-l prin razatoarea mare. Pune-l la calit impreuna cu zaharul si jumatate de pahar cu lapte. Lasa-l sa se inmoaie bine si sa scada. Adauga mirodeniile si da deoparte. Adauga smantana amestecata cu galbenusurile de ou si o lingura de pesmet. Amesteca totul pana dovleacul devine cremos.
Sparge ouale si bate-le bine impreuna cu zaharul. Adauga uleiul, lingura dupa lingura pe rand, praful de copt, zaharul vanilat si faina. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Iese un aluat ca o plastilina tare.
Intinde tot aluatul intr-o tava, unsa cu unt si tapetata cu faina, intr-o singura foaie, ridicand foaia de aluat si pe marginea tavii. Pune umplutura si presara pe deasupra seminte de dovleac.
Sfat Eva: Dovleacul se mai poate prepara si fiert in lapte, apoi strivit cu furculita pana se face un piure, in care adaugi unul - doua galbenusuri de ou, zahar si mirodenii dupa gust si o nuca de unt. Semintele de dovleac se pot inlocui cu nuci simple sau caramelizate.

Comentarii (8)

  • Nikki  pe  6 oct 2009, 06:25
    La cuptor?

    Banuiesc ca se coace la cuptor :P

  • arrwen  pe  6 oct 2009, 10:44

    Da, se coace in cuptor.

  • Laura  pe  5 nov 2009, 22:49
    Tava

    Si aluatul se intinde intr-o tava mare (lata) de preferat cat cuptorul. Eu am gresit si am intins intr-o tava mica si a iesit foarte gros si cam tare.

  • nico  pe 25 sep 2010, 21:06
    placinta de dovleac

    sunt curioasa ce iese,nu am mancat niciodata asa ceva

  • nico  pe 25 sep 2010, 21:06
    placinta de dovleac

    sunt curioasa ce iese,nu am mancat niciodata asa ceva

  • diana  pe 19 oct 2011, 19:06
    placinta de dovleac

    cate oua trebuie puse in blat si in compozitie???

  • Diana  pe 19 oct 2011, 19:16
    placinta

    cate oua trebuie puse in blat si cate oua in compozitie???

  • daniela  pe 13 nov 2011, 17:01
    reteta scrisa cu putin cap

    care sunt ingredientele pt compozitie si care sunt pt aluat? cine a scris reteta a gandit cu picioarele

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod