Pere in sos de vin
Ingrediente si cantitati:
pere (doua pentru fiecare portie)
1 lingurita de zahar pentru fiecare para
100 de mililitri de vin rosu sau roze pentru fiecare portie
coaja de portocala si lamaie,
vanilie
250 de grame de migdale si/sau nuci macinate
un paharut de coniac
frisca
Mod de preparare:
1. Zaharul si vinul impreuna cu toate mirodeniile se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote.
2. Cu o paleta se introduc in siropul de vin, pe rand, perele intregi, dar curatate de coaja, si se lasa sa fiarba cateva minute. Foloseste un vas adanc, astfel incat perele sa fie cuprinse complet de siropul de vin. Pe masura ce au fost fierte in vin, aseaza perele pe un platou.
3. Lasa siropul de vine sa mai fiarba putin, ca sa se mai ingroase, si daca crezi ca este necesar mai pune o lingura-doua de zahar. Poti pune miere de albine in loc de zahar.
4. Dupa ce ai dat siropul la o parte, lasa-l sa se racoreasca putin si adauga migdalele, nucile si coniacul. Toarna sosul peste pere si serveste-le cu frisca. Le poti servi si cu smantana, combinatia fiind excelenta. Este un desert tipic de toamna, delicios, special si, mai ales, foarte usor de preparat.