Paine dulce cu nuci, alune si cacao (Franta)
Este un fel de chec, foarte aromat si plin cu tot felul de surprize: boabe de stafide, bucatele de nuca, ciocolata, bucatele de rahat. Poti pune in el aproape orice, il poti adapta dupa gusturile tale. Iar in dimineata de Craciun o felie din aceasta "paine" merge perfect cu ceasca de cafea de dimineata sau cu un pahar de lapte cald cu miere si cacao. Daca ti-am facut pofta, iata reteta:
Ingrediente si cantitati:
8 oua
8 linguri cu zahar
4 linguri cu ulei
1 plic cu praf de copt
12 linguri cu faina
2 linguri cu pudra de cacao
100 grame de nuci prajite
100 grame de alune taiate bucatele
100 grame de stafide
100 grame de rahat
50 grame de ciocolata, taiata in bucatele cat boaba de fasole
coaja de portocala
1 lingura cu miere
2 linguri cu nuca macinata
1 lingura cu zahar pudra
Mod de preparare:
1. Separa albusurile de galbenus. Adauga zaharul peste galbenusuri si amesteca bine, apoi uleiul pic cu pic, amestecand apoi foarte bine. Adauga 1-2 linguri cu apa si continua sa amesteci pana crema creste. Adauga pudra de cacao si praful de copt.
2. Bate albusurile spuma.
3. Combina alternativ crema de galbenus, albusurile, faina, nucile si alunele bucatele, rahatul, ciocolata, stafidele si coaja de portocala.
4. Pune compozitia intr-o tava de chec si coace prajitura circa 40 de minute, la foc potrivit. Scoate checul din tava dupa ce s-a racit putin.
5. Unge-l cu miere si presara nuca macinata, amestecata cu zahar pudra din belsug. Lasa-l sa se raceasca si taie-l felii.
Sfat Eva.ro: Poti pune in aceasta paine doar seminte (fistic, migdale, alune, nuci), si sa renunti la rahat si ciocolata. Poti pune deasupra, in loc de miere si zahar, semninte de susan, inainte de a-l coace. Pofta buna!
Ingrediente si cantitati:
8 oua
8 linguri cu zahar
4 linguri cu ulei
1 plic cu praf de copt
12 linguri cu faina
2 linguri cu pudra de cacao
100 grame de nuci prajite
100 grame de alune taiate bucatele
100 grame de stafide
100 grame de rahat
50 grame de ciocolata, taiata in bucatele cat boaba de fasole
coaja de portocala
1 lingura cu miere
2 linguri cu nuca macinata
1 lingura cu zahar pudra
Mod de preparare:
1. Separa albusurile de galbenus. Adauga zaharul peste galbenusuri si amesteca bine, apoi uleiul pic cu pic, amestecand apoi foarte bine. Adauga 1-2 linguri cu apa si continua sa amesteci pana crema creste. Adauga pudra de cacao si praful de copt.
2. Bate albusurile spuma.
3. Combina alternativ crema de galbenus, albusurile, faina, nucile si alunele bucatele, rahatul, ciocolata, stafidele si coaja de portocala.
4. Pune compozitia intr-o tava de chec si coace prajitura circa 40 de minute, la foc potrivit. Scoate checul din tava dupa ce s-a racit putin.
5. Unge-l cu miere si presara nuca macinata, amestecata cu zahar pudra din belsug. Lasa-l sa se raceasca si taie-l felii.
Sfat Eva.ro: Poti pune in aceasta paine doar seminte (fistic, migdale, alune, nuci), si sa renunti la rahat si ciocolata. Poti pune deasupra, in loc de miere si zahar, semninte de susan, inainte de a-l coace. Pofta buna!