Orez pasat cu branza de vaci si zahar vanilat
Dupa regalul culinar din perioda sarabatorilor de iarna, cred ca v-ati propus sa mancati ceva mai "subtire", pentru a reveni la greutatea normala. Prin urmare, va recomandam orez pasat cu branza de vaci, o reteta consistenta dar care nu se "depune". Ingredientele sunt doar pentru o portie.
Ingrediente si cantitati:
100 g. orez
50 g. branza de vaci
15 g. zahar
400 ml. apa
Mod de preparare:
Orezul, ales si spalat, se fierbe bine in apa, apoi se trece de doua ori printr-o sita deasa, dupa care i se adauga zaharul si branza de vaci, bine frecata si trecuta prin sita.
In acest preparat se mai poate adauga: 1 galbenus de ou, 1/4 plic zahar vanilat, 5-6 feliute de portocale taiate, 5-10 g. unt, sau 20-30 g. frisca, 5-10 g. stafide.
Ingrediente si cantitati:
100 g. orez
50 g. branza de vaci
15 g. zahar
400 ml. apa
Mod de preparare:
Orezul, ales si spalat, se fierbe bine in apa, apoi se trece de doua ori printr-o sita deasa, dupa care i se adauga zaharul si branza de vaci, bine frecata si trecuta prin sita.
In acest preparat se mai poate adauga: 1 galbenus de ou, 1/4 plic zahar vanilat, 5-6 feliute de portocale taiate, 5-10 g. unt, sau 20-30 g. frisca, 5-10 g. stafide.