Cauta in 139.505 retete

Negrese de post

Daca faci parte dintre dependentii de negrese, aceasta reteta poate fi o solutie. Nuca si gemul de prune sunt obligatorii in reteta.

Ingrediente:

75 ml ulei, 200 grame zahar, 250 ml apa minerala, doua linguri de cacao cu concentratie mare de grasime (foarte neagra), doua linguri de gem de prune, 100 grame nuci macinate, un plic de bicarbonat, doua cani de faina, arome, o ciocolata amaruie (nu are lapte), cu 75 % cacao (150 de grame) si doua linguri de zahar pudra, pentru glazura.

Preparare:


-        Pune intr-un blender gemul de prune si apa     minerala. Rastoarna intr-un castron si adauga uleiul si zaharul. Amesteca bine.
-        Separat amesteca faina cu praful de copt, cacaoa, nucile si mirodeniile si combina cele doua compozitii amestecand usor, ca sa nu faca cocoloase. Pune la copt aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
-        Da tava la cuptor si coace 40-45 de minute. Lasa prajitura sa se raceasta in tava.
-        Prepara glazura: topeste cicolata in bain-marie cu doua linguri de apa. Cand este topita bine, adauga zaharul pudra si amesteca bine. Intinde glazura peste blat si las-o sa se intareasca. Taie prajitura cand s-a racit bine.

Comentarii (12)

  • doina elena  pe 19 nov 2010, 18:30
    negresa

    Minunata prajitura!!!!!!!! Bine ma refer in timpul postului.Seamana cu negresa originala .DELICIOASA.

  • stefan  pe  1 dec 2010, 12:48
    negresa de post

    nam in cercat da sper sa fie buna ca de nu .................

  • branzila mihaela  pe  1 dec 2010, 15:00
    savureazo cu placere e o reteta care te va indulci

    pune sare si zahar intr-o cana si amesteca bn multumim

  • emilia123  pe  2 dec 2010, 15:02
    retete culinare

    vreau sa fac prajitura negresa de post.consider ca este delicioasa dupa ingrediente.multumesc

  • betty  pe 30 dec 2010, 18:12
    naspa

    nu ma ajuta de loc informatile acestea:P

  • elle  pe 16 apr 2011, 22:10
    super

    extraordinara prajitura..felicitari celui care a scri pe acest site..am incercat si este gustoasa

  • lili  pe 12 iul 2011, 14:21
    negreasa de post

    am incercat si a iesit foarte buna ms pt reteta

  • cosmin  pe 30 oct 2011, 15:52
    negresa de post

    este super te lingi pe pe degete..incercati-o si voi

  • GABI  pe  3 nov 2011, 16:38
    NEGRESA

    NEGRESA FARA OU DE POST F.BUNA

  • CRISTINA  pe 18 nov 2011, 18:21
    negreasa de post

    Si eu ce pun praf de copt sau bicarbonat? sau ce?

  • angelica  pe 24 nov 2011, 10:53
    negresa super

    f buna e del;icioasa pentru post

  • alina  pe 23 dec 2011, 17:25
    temperatura

    presupun ca ar trebui sa fie o anumita temperatura in cuptor....nu? mai precis cate grade C ar trebui sa fie? multumesc anticipat

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod