Negrese de post
Daca faci parte dintre dependentii de negrese, aceasta reteta poate fi o solutie. Nuca si gemul de prune sunt obligatorii in reteta.
Ingrediente:
75 ml ulei, 200 grame zahar, 250 ml apa minerala, doua linguri de cacao cu concentratie mare de grasime (foarte neagra), doua linguri de gem de prune, 100 grame nuci macinate, un plic de bicarbonat, doua cani de faina, arome, o ciocolata amaruie (nu are lapte), cu 75 % cacao (150 de grame) si doua linguri de zahar pudra, pentru glazura.
Preparare:
- Pune intr-un blender gemul de prune si apa minerala. Rastoarna intr-un castron si adauga uleiul si zaharul. Amesteca bine.
- Separat amesteca faina cu praful de copt, cacaoa, nucile si mirodeniile si combina cele doua compozitii amestecand usor, ca sa nu faca cocoloase. Pune la copt aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
- Da tava la cuptor si coace 40-45 de minute. Lasa prajitura sa se raceasta in tava.
- Prepara glazura: topeste cicolata in bain-marie cu doua linguri de apa. Cand este topita bine, adauga zaharul pudra si amesteca bine. Intinde glazura peste blat si las-o sa se intareasca. Taie prajitura cand s-a racit bine.
Ingrediente:
75 ml ulei, 200 grame zahar, 250 ml apa minerala, doua linguri de cacao cu concentratie mare de grasime (foarte neagra), doua linguri de gem de prune, 100 grame nuci macinate, un plic de bicarbonat, doua cani de faina, arome, o ciocolata amaruie (nu are lapte), cu 75 % cacao (150 de grame) si doua linguri de zahar pudra, pentru glazura.
Preparare:
- Pune intr-un blender gemul de prune si apa minerala. Rastoarna intr-un castron si adauga uleiul si zaharul. Amesteca bine.
- Separat amesteca faina cu praful de copt, cacaoa, nucile si mirodeniile si combina cele doua compozitii amestecand usor, ca sa nu faca cocoloase. Pune la copt aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
- Da tava la cuptor si coace 40-45 de minute. Lasa prajitura sa se raceasta in tava.
- Prepara glazura: topeste cicolata in bain-marie cu doua linguri de apa. Cand este topita bine, adauga zaharul pudra si amesteca bine. Intinde glazura peste blat si las-o sa se intareasca. Taie prajitura cand s-a racit bine.