Negrese americane
O alta varianta, o alta prajitura. Incearca aceasta reteta ca sa vezi diferenta. Reteta de negresa are zeci de variante, dar despre acesta se spune ca este una din cele clasice. Ingredientele sunt pentru o tava medie.
Ingrediente:
200 grame cicolata, 125 grame unt (nu este recomandat sa-l inlocuiesti cu margarina), 200 grame zahar pudra, doua linguri de faina, o lingura de zahat tos, 200 grame nuca, patru oua, arome (coaja de lamaie sau de portocala, vanilie).
Preparare:
Pune untul si ciocolata, bucatele, intr-o cratita, pe foc, in bain-marie. Amesteca pana se omogenizeaza. Da vasul deoparte si adauga zaharul pudra, arome, apoi pe rand cateun ou, pana le pui pe toate patru. Amesteca bine, folosind un tel sau mixerul la viteza cea mai mica. La final, adauga doua linguri de faina si nucile bucatele mici. Rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coace prajitura la foc potrivit, 20-25 de minute. Taie prajitura calda si serveste-o dupa ce ai presarat zahar tos pe deasupra.
Ingrediente:
200 grame cicolata, 125 grame unt (nu este recomandat sa-l inlocuiesti cu margarina), 200 grame zahar pudra, doua linguri de faina, o lingura de zahat tos, 200 grame nuca, patru oua, arome (coaja de lamaie sau de portocala, vanilie).
Preparare:
Pune untul si ciocolata, bucatele, intr-o cratita, pe foc, in bain-marie. Amesteca pana se omogenizeaza. Da vasul deoparte si adauga zaharul pudra, arome, apoi pe rand cateun ou, pana le pui pe toate patru. Amesteca bine, folosind un tel sau mixerul la viteza cea mai mica. La final, adauga doua linguri de faina si nucile bucatele mici. Rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Coace prajitura la foc potrivit, 20-25 de minute. Taie prajitura calda si serveste-o dupa ce ai presarat zahar tos pe deasupra.