Mere coapte cu inghetata
O combinatie mai putin obisnuita - mere coapte cu inghetata sau crema de vanilie. Pentru oricare dintre variante ati opta, desertul este cuceritor! Are si avantajul de a fi foarte usor de preparat, ieftin si foarte, foarte savuros.
Ingrediente si cantitati:
4 mere mari
30 de grame de unt
8 lingurite cu zahat brun (in care poti amesteca un plic de zahar vanilat)
500 de grame de inghetata de vanilie
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Spala merele si taie un capac, apoi scoate cotorul, cu o lingurita. Pune o bucatica de unt si doua lingurite cu zahar brun in fiecare mar.
2. Pune merele intr-o tava si adauga jumatate de pahar cu apa. Pune tava la cuptor pentru circa 40 de minute. Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si serveste-le alaturi de o lingura-doua cu inghetata de vanilie.
Sfat Eva: Le poti servi cu o crema de vanilie alaturi, in loc de inghetata (trei oua, sase linguri cu zahar, amestecate bine, peste care adaugi trei linguri cu faina si lapte cald, in care ai pus un betigas de vanilie sau zahar vanilat, apoi crema se pune pe foc pana se ingroasa putin).
Ingrediente si cantitati:
4 mere mari
30 de grame de unt
8 lingurite cu zahat brun (in care poti amesteca un plic de zahar vanilat)
500 de grame de inghetata de vanilie
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Spala merele si taie un capac, apoi scoate cotorul, cu o lingurita. Pune o bucatica de unt si doua lingurite cu zahar brun in fiecare mar.
2. Pune merele intr-o tava si adauga jumatate de pahar cu apa. Pune tava la cuptor pentru circa 40 de minute. Cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si serveste-le alaturi de o lingura-doua cu inghetata de vanilie.
Sfat Eva: Le poti servi cu o crema de vanilie alaturi, in loc de inghetata (trei oua, sase linguri cu zahar, amestecate bine, peste care adaugi trei linguri cu faina si lapte cald, in care ai pus un betigas de vanilie sau zahar vanilat, apoi crema se pune pe foc pana se ingroasa putin).