"Învârtită" cu mere
Un desert uşor de preparat şi foarte gustos.
Ingrediente:
6 mere, sănătoase, nu prea mari
zahar
scorţişoară
un ou
foietaj
Dacă nu vrei să cumperi foietaj, iată cum prepari aluatul:
ceaşcă de caimac (smântână de pe lapte fiert);
o ceaşcă de faina;
unt proaspăt cât o nucă;
zahăr pudră;
un praf de sare.
După ce ai format coca, se acoperă şi se lasă 10 minute să se odihnească. Aluatul este mai fraged dacă este făcut cu o zi înainte de întrebuinţare şi păstrat la rece până a doua zi. Nu trebuie frământat prea mult, deoarece devine elastic şi nu creşte în cuptor.
Cum faci ca merele să fie "învârtite" în aluat...
Cureţi merele de coajă şi le dai prin răzătoare. Se pune zahărul şi scorţişoara. Se pune umplutura în foietaj şi se "asamblează", ca o pâine împletită. Se unge cu ou, se aşază într-o tavă şi se coace la foc potrivit. Când este gata, se presară peste zahăr pudră.