Inghetata de vanilie cu stafide
Savuroasa si foarte reala. Plus ca este temelia tuturor combinatiilor de inghetate pe care le poti face in casa.
6 oua, 250 de grame de zahar, un litru de lapte integral, semintele de la o pastaie de vanilie, 250 de grame de smantana, 100 de grame de stafide.
Pune laptele pe foc, impreuna cu semintele de vanilie si lasa-l sa se incinga bine. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca acoperit, pana cand poti baga degetul.
Bate cele sase oua impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a topit complet. Foloseste un vas care se poate pune pe foc.
Cand laptele este racorit pune-l peste oua si amesteca bine. Pune totul la foc mic si amesteca incet pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoprate.
Bate smantana bine cu mixerul, ca sa se aereze. Cand crema de vanilie este racita adauga smantana si amesteca totul.
Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata energic de trei ori, la interval de o ora, pentru a impiedica formarea cristalelor de gheata. La ultima repriza adauga stafidele.
Cu o lingura pune inghetata intr-o forma de chec, niveleaza, si las-o sa inghete intre patru si cinci ore, inainte de a te delecta.
Sfat Eva: poti servi inghetata impreuna cu sirop de ciocolata sau sirop de visine, poti pune esenta de rom, in loc de vanilie, nuci sau alune pisate.
Ingrediente:
6 oua, 250 de grame de zahar, un litru de lapte integral, semintele de la o pastaie de vanilie, 250 de grame de smantana, 100 de grame de stafide.
Preparare:
Pune laptele pe foc, impreuna cu semintele de vanilie si lasa-l sa se incinga bine. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca acoperit, pana cand poti baga degetul.
Bate cele sase oua impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a topit complet. Foloseste un vas care se poate pune pe foc.
Cand laptele este racorit pune-l peste oua si amesteca bine. Pune totul la foc mic si amesteca incet pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoprate.
Bate smantana bine cu mixerul, ca sa se aereze. Cand crema de vanilie este racita adauga smantana si amesteca totul.
Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata energic de trei ori, la interval de o ora, pentru a impiedica formarea cristalelor de gheata. La ultima repriza adauga stafidele.
Cu o lingura pune inghetata intr-o forma de chec, niveleaza, si las-o sa inghete intre patru si cinci ore, inainte de a te delecta.
Sfat Eva: poti servi inghetata impreuna cu sirop de ciocolata sau sirop de visine, poti pune esenta de rom, in loc de vanilie, nuci sau alune pisate.