Cauta in 21.308 retete

Inghetata cu fructe

Poti incerca o varianta cu capsuni, alta cu zmeura, dar si cu cirese si visine. Este simplu si foarte gustos.

Ingrediente:


300 de grame de fructe, 8 galbenusuri, 450 de grame de zahar, o jumatate de litru de lapte integral, 300 de grame de smantana.

Preparare:


Spala si scurge foarte bine fructele de apa. Pune-le intr-un blender impreuna cu cateva linguri de lapte si omogenizeaza bine. Rastoara piureul de fructe intr-un vas, adauga 200 de grame de zahar si pune pe foc. Fierbe amestecul la foc mic, circa 30 de minute. Da deoparte si lasa sa se raceasca bine.

Separat, pune laptele pe foc si lasa-l sa se incalzeaza putin. Bate cele opt galbenusuri cu zaharul ramas pana cand acesta s-a topit complet, intr-un vas care se poate pune pe foc. Adauga laptele cald peste oua si amesteca bine. Pune totul la foc mic si amesteca incet pana cand crema incepe sa se ingroase.

Bate smantana bine cu mixerul, folosind un tel (nu mixerul, pentru ca sar stropi), amesteca bine pasta de fructe, crema de oua si smantana. Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata energic de cateva ori, la interval de o ora, pentru a impiedica formarea cristalelor de gheata. Pune inghetata intr-o forma de chec, niveleaza, si las-o sa inghete bine, patru-cinci ore.

Comentarii (1)

  • miruk...  pe 10 dec 2010, 18:27
    ce bunatate

    doamne...ce bunatate...da nu am timp sa fak ,doar sa o pun pe mama sa fak...:D

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod