Cauta in 21.294 retete

Inedit în bucătărie: Prăjitură cu morcov

Te-ai plictisit de aceleaşi preparate pe care le făcea şi bunica ta acum 20 de ani. Te-ai plictisit să stai în bucătărie şi să faci aceleaşi lucruri. Ai poftă de ceva bun, dulce, delicios şi cu un gust aparte. Vrei să-ţi surprinzi partenerul cu un produs pe care nu l-a mai gustat până acum şi despre care credea că nici nu există.

Ai nimerit numai bine, pentru că astăzi vom discuta de prăjitura cu morcovi. Îţi sună ciudat, tu ştiai că morcovii sunt folosiţi numai la felurile principalele sau cruzi, în cazul în care eşti la dietă? Ei bine, iată că pot fi folosiţi şi altfel şi chiar nu se supără.

Ingrediente:

300 grame de morcovi
100 grame de miez de nucă măcinat
1 plic zahăr pudră
50 grame de margarină
50 grame de făină
1 lingură de praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
2 ouă

Mod de preparare:


În primă fază se spală morocvii, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mică. Apoi făina se amestecă bine cu praful de copt şi cu zahărul vanilat, după care se adaugă nucile. Ouălele se bat cu zahărul pudră, se amestecă cu margarina topită şi se incorporează în amestecul de făină. La final se adaugă morcovul şi se omogenizează.

Compoziţia astfel de rezultată se aşează pe o tavă rotundă, unsă şi tapetată cu făină se şi coace circa 35 de minute. Înainte de a fi servită, prăjitura se lasă la răcit şi se ornează cu zahăr pudră.

Comentarii (1)

  • cami  pe  1 apr 2012, 09:48
    prajitura cu morcov

    ce inseamna 1 plic zahar pudra ? un plic de cate grame ? vad ca alt zahar nu mai contine aceasta reteta .....

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod