Cauta in 21.294 retete

Găteşte fără foc: Prăjitură cu brânză

Acum sunt la mare modă preparatele culinare gătite fără foc. Specialiştii în nutriţie spun că sunt foarte sănătoase, iar gurmanzii exclamă în cor că sunt ingredibil de delicioase. În plus, astfel de preparate fac adevărate minuni atunci când vine vorba de economia timpului tău care, nu-i aşa, este extrem de preţios în această epocă a vitezei.

Toate aceste elemente foarte importante s-au reunit şi în reţeta unei prăjituri cu brânză, aşa numita cheesecake, delicoasă, uşor de făcut şi, să nu uităm, extrem de răcoritoare.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie?


Pentru blat cumpără 3 pachete de biscuiţi digestivi, 1 esenţă de fiolă de rom şi 150 de grame de unt.

Pentru cremă vei avea nevoie de mai multe ingrediente:

200 de grame de smântână pentru frişcă
500 de grame de brânză de vaci cremoasă
150 de grame de zahăr
coajă de lămâie
2 plicuri de gelatină foi
1 fiolă de esenţă de lămâie


Mod de preparare:


Biscuiţii digestivi se mărunţesc în robotul de bucătărie sau cu mixerul şi se amestecă împreună cu untul topit şi cu esenţa de rom. Amestecul astfel rezultat se aşează într-o formă rotundă cu inel şi se presează bine de tot.

În paralel, se bate smântâna cu zahărul, se adaugă brânza şi se amestecă până ce se omogenizează crema astfel rezultată. Următorul pas este acela de a adăuga esenţa de vanilie şi coaja rasă de lămâie, se amestecă bine şi apoi se adaugă gelatina, care a fost în prealabil lăsată 5 minute în apă rece.

Această cremă se toarnă peste blatul din biscuiţi, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se lasă la rece circa 3 - 4 ore.
Înainte să fie servită, peste prăjitură să presară coaja de lămâie rasă.

Comentarii (1)

  • kati  pe 20 aug 2012, 02:03
    tare

    am facut! am mancat de am spart.ms de reteta.mai vreau si altele daca se poatebmai usoare

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod