Fursecuri italienesti pentru Paste
Aluatul gustos, untos si dulce capata o aroma in plus datorita cojilor de portocala si lamaie. Aceste prajiturele rotunde, cu migdale in centru, reprezinta un desert usor dupa o masa imbelsugata si o alternativa la cozonaci si pasca, daca preferi sa pregatesti ceva gustos, dar mai putin obisnuit.
1 cana unt, la temperatura camerei;
3/4 cana zahar;
2 galbenusuri;
1/4 cana lapte integral;
4 cani faina;
1 lingurita praf de copt;
1/4 lingurita sare;
2 lingurite coaja de portocala taiata marunt si gratinata;
1 lingurita coaja de lamaie taiata marunt si gratinata;
1 ou intreg, batut cu 1 lingurita apa;
30 de migdale intregi.
1. Incalzeste cuptorul si, pe o tava, pregateste foile de copt din pergament.
2. Intr-un vas de mari dimensiuni amesteca untul, zaharul, galbenusurile si laptele pana cand obtii o compozitie omogena si moale.
3. Intr-un alt vas, amesteca faina, praful de copt, sarea si cojile de fructe gratinate.
4. Amesteca aceasta compozitie cu mixtura de unt, pentru a obtine un aluat ferm.
5. Din acest aluat, obtine fursecuri de forma rotunda (2-4 cm in diametru), pe care, ulterior, le asezi pe foile de copt.
6. Turteste fiecare fursec cu ajutorul fundului unui pahar, pana cand aluatul ajunge la grosimea de 1.5-2 cm.
7. Unge fursecurile cu oul batut si, in centrul fiecarei prajiturele, adauga o migdala.
8. Lasa tava la copt timp de 15-20 de minute sau pana cand prajiturelele se rumenesc. Indeparteaza tava si lasa la racit.
Ingrediente si cantitati pentru 30 de fursecuri:
1 cana unt, la temperatura camerei;
3/4 cana zahar;
2 galbenusuri;
1/4 cana lapte integral;
4 cani faina;
1 lingurita praf de copt;
1/4 lingurita sare;
2 lingurite coaja de portocala taiata marunt si gratinata;
1 lingurita coaja de lamaie taiata marunt si gratinata;
1 ou intreg, batut cu 1 lingurita apa;
30 de migdale intregi.
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul si, pe o tava, pregateste foile de copt din pergament.
2. Intr-un vas de mari dimensiuni amesteca untul, zaharul, galbenusurile si laptele pana cand obtii o compozitie omogena si moale.
3. Intr-un alt vas, amesteca faina, praful de copt, sarea si cojile de fructe gratinate.
4. Amesteca aceasta compozitie cu mixtura de unt, pentru a obtine un aluat ferm.
5. Din acest aluat, obtine fursecuri de forma rotunda (2-4 cm in diametru), pe care, ulterior, le asezi pe foile de copt.
6. Turteste fiecare fursec cu ajutorul fundului unui pahar, pana cand aluatul ajunge la grosimea de 1.5-2 cm.
7. Unge fursecurile cu oul batut si, in centrul fiecarei prajiturele, adauga o migdala.
8. Lasa tava la copt timp de 15-20 de minute sau pana cand prajiturelele se rumenesc. Indeparteaza tava si lasa la racit.