Fructe cu spuma de branza
Ingrediente: 500 grame fructe (capsuni si caise, fructe de padure sau doar caise), 250 grame crema de branza dulce, un ou intreg si un albus, 50 grame zahar, 8-10 biscuiti de buna calitate.
Preparare:
1. Bate galbenusul cu zaharul foarte bine. Adauga crema de branza. O poti prepara singura din branza de vaci proaspata, foarte bine scursa si un borcan de smantana grasa. La 200 grame branza bine batuta cu mixerul, adaugi 50-75 grame smanatana grasa si foarte rece. Bati totul cateva minute, apoi lasi la rece, inainte de a o folosi.
2. Bate spuma albusurile si adauga-le incet in crema de branza si ou.
3. Spala fructele si lasa-le sa se scurga bine.
4. Rupe biscuitii in bucati mari si repartizeaza-i in patru-sase cupe. Pune fructe peste, apoi crema de branza.
5. Decoreaza cu fructe sau frunze de menta. Lasa desertul la rece cel putin patru ore inainte de a-l servi.
Sfat Eva: In loc de biscuiti foloseste bezele cumparate din comert.
Preparare:
1. Bate galbenusul cu zaharul foarte bine. Adauga crema de branza. O poti prepara singura din branza de vaci proaspata, foarte bine scursa si un borcan de smantana grasa. La 200 grame branza bine batuta cu mixerul, adaugi 50-75 grame smanatana grasa si foarte rece. Bati totul cateva minute, apoi lasi la rece, inainte de a o folosi.
2. Bate spuma albusurile si adauga-le incet in crema de branza si ou.
3. Spala fructele si lasa-le sa se scurga bine.
4. Rupe biscuitii in bucati mari si repartizeaza-i in patru-sase cupe. Pune fructe peste, apoi crema de branza.
5. Decoreaza cu fructe sau frunze de menta. Lasa desertul la rece cel putin patru ore inainte de a-l servi.
Sfat Eva: In loc de biscuiti foloseste bezele cumparate din comert.