Cauta in 21.052 retete

Ecler

Ingrediente si cantitati:

100 g apa
100 g lapte
100 g unt sau untura
130 g faina
5 oua
sare

Mod de preparare:

1. Se pun laptele, apa si untul la fiert. Se adauga "in ploaie" faina. Se fierb pana se desfac de pe lingura.

2. Se ia dupa foc, se adauga ouale intregi pe rand si se freaca. Se pun in tava unsa si tapetata, cu lingurita (sau cu spritul) si se coc la foc tare. Se taie pe jumatate si se umple cu crema (budinca de cacao sau vanilie).

3. Crema mai poate fi facuta si astfel (daca nu se foloseste budinca la plic): 1/2 litru lapte; 4 oua; 2 linguri cu varf de faina, arome, baton de vanilie, 250 g. zahar.

4. Se freaca galbenusurile cu 250 g. zahar, cu faina si se toarna in jumatate de litru de lapte rece. Se pune pe foc in baie de aburi mestecandu-se pana se ingroasa; separat, se bat cele 4 albusuri si se pun apoi in "ciulamaua" racita (racorita).

Comentarii (11)

  • Sad One  pe 21 mar 2008, 14:00
    Eclerele

    Sunt foarte bune,dar aluatul din pacate nu imi iese mereu asa cum ar trebui.Dar am sa incerc si varianta de aici poate va fi altfel.

  • anya  pe 22 feb 2009, 16:04
    ecler

    nam incercat dar pare destul de simplu si suna delicios

  • alina  pe 27 sep 2009, 12:40
    sunt curioasa cum ese

    vreau si eu sa le fac ca cred ca ar esi bune

  • ANASTASIA  pe 31 oct 2009, 20:18
    SUNT FOARTE BUNE

    AM INCERCAT SI EU RECETA SUNT DELICIOASE

  • iuli  pe  3 nov 2009, 22:51
    sunt bune

    sunt foarte bune nu cardeam ca osa iasa bune dar trb sa faci si tu ca e o mancare foarte buna :D

  • madalina  pe  7 feb 2010, 17:20
    eclere

    acum sunt la cuptor sunt curioasa cum or sa iasa!o sa va dau de stire:))

  • madalina  pe  7 feb 2010, 17:39
    eclere

    sunt varza eclerele.sunt asa de naspa ca am dat cu ele direct in galeata de gunoi.mi-am mai cumparat si cintar sa pun masurile perfecte va rog nu incercati!!!!!!!

  • cami  pe  3 mar 2010, 17:50
    super

    mi-a iesit super aluatul merita sa incercati

  • dana  pe 12 iul 2011, 17:20
    eclere

    am incercat si eu reteta...dupa ce, am "ratat" o alta, dar asta mi-a iesit suuuper, secretul e sa lasi apa, lapte si untul sa dea un clocot, apoi se adauga faina in ploaie si se amesteca repede-repede cu lingura de lemn sau daca nu aveti "forta" ;)) cu mixerul si eu am mai tinut putin pe foc...pana a inceput sa se prinda putin de fundul oalei,am zis putin si iti mai dai seam ca e gata ca se desprinde de lingura. Am lasat putin sa se raceasca si apoi am adaugat ouale pe rand

  • Suciu Ileana  pe  3 feb 2012, 12:34
    super eclere!

    Ciao, am incercat reteta ta foarte bune,bravo!

  • flori  pe 15 feb 2013, 18:17
    eclere

    am mai facut retete de pe internet dar ca asta ...nu incercati ca iese nici macar crema nu stiu cine posteaza retete false rusineee

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod