Desert de fructe
Incalzirea vremii te imbie la un regim sanatos, bazat de fructe. Afla cateva retete pentru a prepara un desert de sa te lingi pe degete.
MERE UMPLUTE
4 mere mari
1 lgt. suc proaspat de lamaie
2 lg. migdale macinate
5 curmale fara samburi taiate marunt
1 lg. stafide zdrobite
2 dl smantana batuta
Pentru decorare:
2-3 mandarine sau
1 portocala
Merele se taie in jumatati, se scoate miezul (avand grija ca perete ceramane sa aiba cel putin 5 mm grosime) si se ung cu suc proaspat de lamaie. Pulpa de mar se toaca si se amesteca cu celalte ingrediente. Se umplu jumatatile de mar cu aceasta compozitie si se decoreaza cu felii de mandarina sau de portocala si se servesc imediat.
PIERSICI A LA RUSSE
4 piersici bine coapte
250 g branza de vaci cu smantana
1 lg. lapte
1 lg. piure de migdale
1 varf de cutit coaja de portocala
1/2 lgt. zahar vanilat
1 ceasca de agrise
2 lg. stafide (inmuiate) sau miere
Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii. Branza de vaci, laptele, coaja de portocala, piureul de migdale si zaharul vanilat se amesteca, folosind mixerul, si cu compozitia astfel obtinuta se umplu jumatatile de piersici. Totul trebuie insa sa fie foarte rece, fara a se ingheta insa. Inainte de a fi servite, se dau prin mixer agrisele si stafidele (sau mierea) si se pun peste jumatatile de piersici.
BOABE CU BRANZA DE VACI
(1 persoana)
150 g boabe (struguri, coacaze, agrise, afine)
3-4 lg. lapte batut sau iaurt batut
40 g branza de vaci
1 lgt. suc proaspat de lamaie
putina coaja rasa de lamaie
1 lgt. miere
Din branza de vaci, laptele batut, miere si zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie se face o crema. Boabele, taiate in jumatati, se rad-eliminandu-se samburii- si se amesca cu crema preparata anterior. Se pun in pahare, in straturi alternative, boabele si crema.
MERE UMPLUTE
4 mere mari
1 lgt. suc proaspat de lamaie
2 lg. migdale macinate
5 curmale fara samburi taiate marunt
1 lg. stafide zdrobite
2 dl smantana batuta
Pentru decorare:
2-3 mandarine sau
1 portocala
Merele se taie in jumatati, se scoate miezul (avand grija ca perete ceramane sa aiba cel putin 5 mm grosime) si se ung cu suc proaspat de lamaie. Pulpa de mar se toaca si se amesteca cu celalte ingrediente. Se umplu jumatatile de mar cu aceasta compozitie si se decoreaza cu felii de mandarina sau de portocala si se servesc imediat.
PIERSICI A LA RUSSE
4 piersici bine coapte
250 g branza de vaci cu smantana
1 lg. lapte
1 lg. piure de migdale
1 varf de cutit coaja de portocala
1/2 lgt. zahar vanilat
1 ceasca de agrise
2 lg. stafide (inmuiate) sau miere
Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii. Branza de vaci, laptele, coaja de portocala, piureul de migdale si zaharul vanilat se amesteca, folosind mixerul, si cu compozitia astfel obtinuta se umplu jumatatile de piersici. Totul trebuie insa sa fie foarte rece, fara a se ingheta insa. Inainte de a fi servite, se dau prin mixer agrisele si stafidele (sau mierea) si se pun peste jumatatile de piersici.
BOABE CU BRANZA DE VACI
(1 persoana)
150 g boabe (struguri, coacaze, agrise, afine)
3-4 lg. lapte batut sau iaurt batut
40 g branza de vaci
1 lgt. suc proaspat de lamaie
putina coaja rasa de lamaie
1 lgt. miere
Din branza de vaci, laptele batut, miere si zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie se face o crema. Boabele, taiate in jumatati, se rad-eliminandu-se samburii- si se amesca cu crema preparata anterior. Se pun in pahare, in straturi alternative, boabele si crema.