Degetele cu ciocolata
O combinatie irezistibila pentru toata familia ta.
600 grame faina, un praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri, un varf de cutit de sare, 240 grame unt, 240 grame zahar brun, doua lingurite cu esenta de vanilie, doua oua mari (sau 3 mici), 100 grame ciocolata amaruie sfaramata in bucatele (ingheat-o in congelator o ora-doua, impacheteaz-o intr-o punga de plastic si apoi intr-un servet de bucatarie si bate-o cu ciocanul, pana se sfarama), 100 de grame de alune macinate mare.
Ingrediente:
600 grame faina, un praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri, un varf de cutit de sare, 240 grame unt, 240 grame zahar brun, doua lingurite cu esenta de vanilie, doua oua mari (sau 3 mici), 100 grame ciocolata amaruie sfaramata in bucatele (ingheat-o in congelator o ora-doua, impacheteaz-o intr-o punga de plastic si apoi intr-un servet de bucatarie si bate-o cu ciocanul, pana se sfarama), 100 de grame de alune macinate mare.
Preparare:
- Incalzeste bine cuptorul. Unge cu unt si tapeteaza cu faina doua tavi mari – de dimensiunea cuptorului tau – pentru prajituri. Amesteca faina cu celelalte prafuri. Adauga alunele si bucatelele de ciocolata.
- Bate bine untul cu zaharul, pana se face o spuma. Adauga ouale, amesteca.
- Adauga mixul de faina. Amesteca bine.
- Intide o foaie cu podul palmei usor umezit. Taie prajiturele in forma de degetele si coace maxim 10 minute. Lasa loc intre ele pentru ca, la copt, cresc.