Crema de piersici si coniac
Ingrediente:
sucul si coaja unei portocale rosii;
1 cana zahar;
1/4 cana apa;
frisca;
2 portocale rosii, injumatatite, cu miezul scos;
1/2 cana de migdale prajite, tocate.
Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mici, se amesteca sucul si coaja de la o portocala rosie, zaharul si apa.
2. Vasul se asaza pe foc, se fierbe si se lasa sa scada pana cand ajunge la cantitatea de aproximativ o cana.
3. Se lasa la racit, se acopera vasul, dupa care siropul se lasa la racit in frigider, peste noapte.
4. Portocalele rosii deja injumatatite, cu miezul scos, se ornamenteaza cu frisca si siropul lasat la racit peste noapte. Se presara deasupra migdale prajite si tocate.
sucul si coaja unei portocale rosii;
1 cana zahar;
1/4 cana apa;
frisca;
2 portocale rosii, injumatatite, cu miezul scos;
1/2 cana de migdale prajite, tocate.
Mod de preparare:
1. Intr-un vas de dimensiuni mici, se amesteca sucul si coaja de la o portocala rosie, zaharul si apa.
2. Vasul se asaza pe foc, se fierbe si se lasa sa scada pana cand ajunge la cantitatea de aproximativ o cana.
3. Se lasa la racit, se acopera vasul, dupa care siropul se lasa la racit in frigider, peste noapte.
4. Portocalele rosii deja injumatatite, cu miezul scos, se ornamenteaza cu frisca si siropul lasat la racit peste noapte. Se presara deasupra migdale prajite si tocate.