Crema de pere
Iti garantez ca este un desert incredibil. Si, in plus, foarte usor de facut. Ingredientele sunt pentru patru persoane.
Ingrediente si cantitati:
250 de grame de mascarpone (sau branza proaspata de vaci, amestecata cu mixerul cu 100 de grame de smantana grasa - obtii o crema de branza foarte asemanatoare cu mascarpone)
5 oua
4 pere mari, coapte bine
1-2 linguri cu pudra de migdale (se obtine in masina de macinat cafea, din migdale intregi)
zahar vanilat
3 linguri cu zahar tos
1 nuca de unt pentru uns
De asemenea, vei avea nevoie de un vas termorezistent.
Mod de preparare:
1. Amesteca crema de branza cu zaharul si ouale intregi, apoi adauga migdalele pudra.
2. Unge bine un vas cu unt, asaza crema de branza si, pe deasupra, perele taiate bucati. Cu o coada de lingurita, indeasa perele in crema de branza. Ultima para tai-o felii si asaza feliile frumos, pe deasupra.
3. Pudreaza perele cu o lingura de zahar tos, care se va carameliza la cuptor. Se coace circa 30-40 de minute, in cuptorul potrivit. Se serveste calda.