Clatite americane
Sunt clatitele pufoase si groase, care nu se ruleaza. Cantitatile sunt pentru 10-15 clatite, dar depinde cat de mari le faci. Clatitele americane merg perfect cu sirop de fructe, de artar si felii de fructe. Merg grozav cu crema de ciocolata sau sarlotele clasice.
In aluatul de clatite poti pune afine, stafide sau nuca pisata. Cantitatile sunt pentru 15-20 de clatite, prajite intr-o tigaie cu diametrul de 25-26 centimetri.
Ingrediente: 350 de grame de faina, 300 ml de lapte, 2 oua, 1 lingura rasa de praf de copt, un varf de cutit de sare, 3 linguri de zahar pudra, 4 linguri de ulei (sau aceasi cantitate de unt topit).
Preparare: amesteca intr-un vas, faina cu praful de copt si mirodenii dupa gust (dar in functie de siropul sau garnitura pe care o adaugi la clatite), plus un varf de cutit de sare. Bate cu mixerul ouale cu zaharul pana se fac o crema groasa, apoi pune incet uleiul si omogenizeaza foarte bine. Adauga o parte din amestecul cu faina, apoi o parte din lapte. Repeta operatiunea. Amesteca bine cu mixerul, la viteza mica. Aluatul trebuie sa fie gros, dar sa curga din polonic. Se pune o lingura mare de aluat in tigaia unsa cu putin ulei, si se prajesc pe ambele parti. Tigaia trebuie sa fie foarte bine incinsa.
In aluatul de clatite poti pune afine, stafide sau nuca pisata. Cantitatile sunt pentru 15-20 de clatite, prajite intr-o tigaie cu diametrul de 25-26 centimetri.
Ingrediente: 350 de grame de faina, 300 ml de lapte, 2 oua, 1 lingura rasa de praf de copt, un varf de cutit de sare, 3 linguri de zahar pudra, 4 linguri de ulei (sau aceasi cantitate de unt topit).
Preparare: amesteca intr-un vas, faina cu praful de copt si mirodenii dupa gust (dar in functie de siropul sau garnitura pe care o adaugi la clatite), plus un varf de cutit de sare. Bate cu mixerul ouale cu zaharul pana se fac o crema groasa, apoi pune incet uleiul si omogenizeaza foarte bine. Adauga o parte din amestecul cu faina, apoi o parte din lapte. Repeta operatiunea. Amesteca bine cu mixerul, la viteza mica. Aluatul trebuie sa fie gros, dar sa curga din polonic. Se pune o lingura mare de aluat in tigaia unsa cu putin ulei, si se prajesc pe ambele parti. Tigaia trebuie sa fie foarte bine incinsa.