Ciocolata de casa
Te rog sa incerci sa prepari aceasta reteta. In ciuda numarului mare de calorii, este prea buna pentru a nu fi gustata. Copiii tai merita un asemenea deliciu.
Ingrediente: 500 grame lapte praf, 250 grame cacao (cat mai neagra si cu o concentratie mare de unt de cacao, minim 20% – aceste detalii le gasesti pe ambalajul cutiilor de cacao), 250 grame zahar, 100 grame unt, vanilie (doua pliculete de zahar vanilat sau semintele unui baton de vanile).
Preparare:
1. Pune la fiert 150 ml apa, adauga zaharul si lasa sa fiarba. Aduna spuma si lasa-l sa clocoteasca 5 minute la foc mic.
2. Cerne si amesteca pe o foalie de hartie, laptele praf si cacao.
3. Da deoparte siropul de zahar si lasa-l sa se raceasca putin. Cand poti baga degetul in sirop fara sa te arda, adauga untul. Amesteca.
4. Toarna dintr-o data tot amestecul de lapte praf si cacao. Amesteca foarte bine.
5. Adauga mirodeniile.
6. Rastoara intr-o tava unsa cu unt (o tava de chec) si da la rece 6-8 ore.
Sfat Eva: Poti adauga stafide, nuca, bucatele de alune intregi, visine din visinata, dupa de ai rasturant ciocolata in tavita.