Chec cu caise si nuca
Daca esti fan declarat al acestei prajituri, probabil ca vei adora varianta de chec cu fructe. Incearc-o!
Ingrediente si cantitati:
2 oua
6 linguri cu ulei
8 linguri cu lapte
1 lingurita praf de copt
sare dupa gust
10 linguri de zahar
250 g de faina
1 ceasca nuca macinata
1 1/2 ceasca de caise, taiate marunt
Mod de preparare:
1. Amesteca intr-un vas ouale batute, uleiul, laptele, sarea si zaharul. Adauga apoi praful de copt si faina in ploaie, amestecand pana se formeaza un aluat fin, fara cocoloase. Adauga apoi si ceasca de nuca macinata.
2. Unge o forma de chec cu ulei si tapeteaz-o cu faina. Toarna aluatul astfel obtinut si pune bucatelele de fructe deasupra. Coaca checul timp de 20 de minte in cuptorul incins in prealabil.
3. Cand e gata, lasa-l sa de raceasca si pudreaza-l cu zahar. Pofta buna iti doresc!