Cauta in 67.277 retete

Carrot cake sau prăjitură cu morcovi

Prăjitura cu morcovi în combinaţie cu nucile coapte este un desert sănătos care va fi pe placul tuturor. Descoperă cât de simplu o poţi face acasă!

Ingrediente

100 grame de nuci coapte
250 grame de morcovi cruzi, răzuiţi
250 de grame de făină
1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1  1/2 linguriţă cu praf de copt
1/2 linguriţă cu sare
1  1/2 linguriţă cu scorţişoară
1 linguriţă cu nucşoară
1 linguriţă cu pulbere de ghimbir sau ghimbir proaspăt răzuit
4 linguri cu seminţe de in măcinate şi amestecate cu 8 linguri de apă (înlocuiesc oul)
200 de grame de zahăr
120 mililitri de ulei vegetal
1 plic de vanilie Bourbon.

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: 1 oră

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.
Forma pentru tort se unge cu puţin ulei.
Se amestecă într-un bol făina, bicarbonatul, praful de copt, vanilia, sarea, scorţişoara, nucşoara şi ghimbirul pulbere. Apoi se adaugă apoi morcovii răzuiţi şi zahărul.
Într-un bol separat se amestecă uleiul şi amestecul din in, după care se încorporează în amestecul de făină.
Se toarnă amestecul în tava rotundă şi se lasă la cuptor 30-40 de minute, făcând la final testul cu scobitoarea.
Prăjitură se poate consuma simplu. Poţi să amesteci zeamă de lămâie cu zahăr pudră pentru a obţine o glazură pentru prăjitură. De asemenea, dacă preferi să ai o cremă poţi să o faci din nuci caju (înmuiate câteva ore în apă) mixate cu zahăr pudră, puţină apă/ulei de cocos, zeamă şi coajă de lămâie.

Foto: http://lovingitvegan.com

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod