Budinca de orez cu fructe uscate
Iata si o reteta excelenta pentru a satisface pofta de dulce a familiei tale!
1 cana orez
3-4 cani lapte
1 lingura unt
2 linguri zahar
coaja de lamaie
1 borcanel smantana sau 200 g frisca nebatuta (smantana dulce)
fructe uscate - stafide (rosii si albe), caise, prune sau orice alta combinatie de fructe confiate preferi
sirop de zmeura
1. Prepara un orez cu lapte, clasic.
2. Adauga coaja de lamaie si lasa orezul cu lapte sa se raceasca - trebuie sa fie putin mai zemos.
3. Adauga smantana sau frisca nebatuta si amesteca usor.
4. Adauga fructele uscate si/sau cele confiate, intregi sau taiate bucatele, in functie de preferinte.
5. Lasa compozitia la rece timp de o ora sau doua. Budinca de orez cu fructe uscate se serveste cu sirop de zmeura.
Se obtin 6 portii.
Sfat Eva: Este o reteta senzationala daca adaugi si dulceata din coaja de portocale.
Poti incerca si o alta varianta a acestui preparat: cu stafide, nuci pralinate si alune nesarate, prajite, samburi de pin si fistic nesarat. Budinca se serveste cu sos de vanilie.
Ingrediente si cantitati:
1 cana orez
3-4 cani lapte
1 lingura unt
2 linguri zahar
coaja de lamaie
1 borcanel smantana sau 200 g frisca nebatuta (smantana dulce)
fructe uscate - stafide (rosii si albe), caise, prune sau orice alta combinatie de fructe confiate preferi
sirop de zmeura
Mod de preparare:
1. Prepara un orez cu lapte, clasic.
2. Adauga coaja de lamaie si lasa orezul cu lapte sa se raceasca - trebuie sa fie putin mai zemos.
3. Adauga smantana sau frisca nebatuta si amesteca usor.
4. Adauga fructele uscate si/sau cele confiate, intregi sau taiate bucatele, in functie de preferinte.
5. Lasa compozitia la rece timp de o ora sau doua. Budinca de orez cu fructe uscate se serveste cu sirop de zmeura.
Se obtin 6 portii.
Sfat Eva: Este o reteta senzationala daca adaugi si dulceata din coaja de portocale.
Poti incerca si o alta varianta a acestui preparat: cu stafide, nuci pralinate si alune nesarate, prajite, samburi de pin si fistic nesarat. Budinca se serveste cu sos de vanilie.