Budinca de clatite cu carne de pui
Un preparat inedit, dar care iti va incanta papilele gustative prin combinatia interesanta. O budinca ce poate fi consumata atat rece, cat si calda, cu smantana din abundenta pe deasupra. Este un preparat destul de greu digerabil, din cauza carnii tocate si a smantanii, astfel incat incearca sa nu exagerezi in ceea ce priveste consumarea sa. Este ideal pentru o masa in familie sau cu prietenii, atunci cand aveti de sarbatorit un eveniment deosebit. Pofta buna!
Ingrediente si cantitati pentru 8 portii:
16 clatite mari;
600 g carne tocata de pui;
2 cepe;
2 linguri pesmet;
4 linguri unt;
3 oua;
200 g smantana;
2 linguri verdeata (marar si patrunjel), tocata;
1 praf de boia dulce;
30 g cascaval ras;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie, se incing 3 linguri de unt si se pun carnea si ceapa, tocate. Se acopera si se lasa compozitia pe foc mic, sa fiarba mocnit, in suc propriu, amestecand din cand in cand.
2. Dupa 15-20 de minute, se ia tigaia de pe foc si, cat carnea este calduta, se adauga 2 linguri de pesmet. La sfarsit, cand compozitia s-a racit, se pun ouale batute, verdeata tocata, sarea, piperul, boiaua si 100 g de smantana.
3. Se unge o forma cu untul ramas. Pe fundul ei si pe laterale se aranjeaza cateva clatite. Apoi, se asaza un strat subtire din compozitia preparata, se pune o clatita (sau doua), care sa acopere suprafata de carne, pana se epuizeaza toata compozitia si toate clatitele. Peste ultimul strat de carne se intorc marginile clatitelor cu care s-au tapetat lateralele; totul se acopera cu o clatita si se presara cascaval ras.
4. Forma se pune, timp de 15 minute, in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Budinca se taie in felii si se serveste cu smantana.
Sugestie: Aluatul de clatite se prepara din: 3 oua, 300 g faina, 500 ml lapte. Se amesteca energic, se lasa o ora in repaus, apoi se prajesc pe rand, intr-o tigaie cu putin ulei incins.
Timp de preparare: 40 de minute, plus timpul de coacere.
Ingrediente si cantitati pentru 8 portii:
16 clatite mari;
600 g carne tocata de pui;
2 cepe;
2 linguri pesmet;
4 linguri unt;
3 oua;
200 g smantana;
2 linguri verdeata (marar si patrunjel), tocata;
1 praf de boia dulce;
30 g cascaval ras;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie, se incing 3 linguri de unt si se pun carnea si ceapa, tocate. Se acopera si se lasa compozitia pe foc mic, sa fiarba mocnit, in suc propriu, amestecand din cand in cand.
2. Dupa 15-20 de minute, se ia tigaia de pe foc si, cat carnea este calduta, se adauga 2 linguri de pesmet. La sfarsit, cand compozitia s-a racit, se pun ouale batute, verdeata tocata, sarea, piperul, boiaua si 100 g de smantana.
3. Se unge o forma cu untul ramas. Pe fundul ei si pe laterale se aranjeaza cateva clatite. Apoi, se asaza un strat subtire din compozitia preparata, se pune o clatita (sau doua), care sa acopere suprafata de carne, pana se epuizeaza toata compozitia si toate clatitele. Peste ultimul strat de carne se intorc marginile clatitelor cu care s-au tapetat lateralele; totul se acopera cu o clatita si se presara cascaval ras.
4. Forma se pune, timp de 15 minute, in cuptorul preincalzit, la foc mediu. Budinca se taie in felii si se serveste cu smantana.
Sugestie: Aluatul de clatite se prepara din: 3 oua, 300 g faina, 500 ml lapte. Se amesteca energic, se lasa o ora in repaus, apoi se prajesc pe rand, intr-o tigaie cu putin ulei incins.
Timp de preparare: 40 de minute, plus timpul de coacere.