Briose cu afine
Afinele sunt un adaos zemos pentru briose. Daca nu le gaseti proaspete, afinele se gasesc inghetate in supermarket. Ingredientele sunt pentru 12 briose.
Ingrediente:
250 ml lapte de soia simplu, 50 ml ulei vegetal, vanilie, 50 ml apa minerala, doua pliculete de praf de copt, un praf de sare, 200 grame afine, 250 grame faina,
patru linguri de zahar, o nuca de margarina.
Preparare:
- Incalzeste cuptorul si pregateste o tava pentru briose.
- Briosele au doua straturi, unul pufos, cu afine si o crusta crocanta si dulce. Prepara crusta crocanta a brioselor amestecand nuca de margarina cu o lingura de zahar si una de faina. Da la rece
- Pentru briose, amesteca folosind un mixer (ai grija sa folosesti o viteza mica si un vas inalt ca sa nu faci stropi), laptele de soia cu uleiul, vanilia si apa minerala pusa incet. Adauga trei linguri de zahar, faina (amestecata cu parful de copt) pusa toata odata si un varf de cutit de sare.
- Amesteca usor, pana ce faina se umezeste si se obtine un aluat cu multe cocoloase. Acestea sunt semnul ca briosele ies bine.
- Adauga afinele bine scurse si pune aluatul in tava in 12 -14 recipiente pentru briose, peste care, cu o lingurita, pune cate putin din aluatul de crusta. Nu este nevoie sa-l intinzi, se uniformizeaza singur. Nu umple formele decat pe trei sferturi, cu tot cu aluatul pentru crusta, pentru ca briosele cresc.
- Da tava la cuptor si coace 20-25 de minute, pana cand acestea capata o culoare aurie.
- Lasa briosele sa se raceasca in tava, inainte sa le asezi pe un platou.
Ingrediente:
250 ml lapte de soia simplu, 50 ml ulei vegetal, vanilie, 50 ml apa minerala, doua pliculete de praf de copt, un praf de sare, 200 grame afine, 250 grame faina,
patru linguri de zahar, o nuca de margarina.
Preparare:
- Incalzeste cuptorul si pregateste o tava pentru briose.
- Briosele au doua straturi, unul pufos, cu afine si o crusta crocanta si dulce. Prepara crusta crocanta a brioselor amestecand nuca de margarina cu o lingura de zahar si una de faina. Da la rece
- Pentru briose, amesteca folosind un mixer (ai grija sa folosesti o viteza mica si un vas inalt ca sa nu faci stropi), laptele de soia cu uleiul, vanilia si apa minerala pusa incet. Adauga trei linguri de zahar, faina (amestecata cu parful de copt) pusa toata odata si un varf de cutit de sare.
- Amesteca usor, pana ce faina se umezeste si se obtine un aluat cu multe cocoloase. Acestea sunt semnul ca briosele ies bine.
- Adauga afinele bine scurse si pune aluatul in tava in 12 -14 recipiente pentru briose, peste care, cu o lingurita, pune cate putin din aluatul de crusta. Nu este nevoie sa-l intinzi, se uniformizeaza singur. Nu umple formele decat pe trei sferturi, cu tot cu aluatul pentru crusta, pentru ca briosele cresc.
- Da tava la cuptor si coace 20-25 de minute, pana cand acestea capata o culoare aurie.
- Lasa briosele sa se raceasca in tava, inainte sa le asezi pe un platou.