Bomboane cu morcovi
Si sanatoase si gustoase.
Ingrediente: 500 de grame de morcovi, o lingura cu ulei, doua linguri cu zahar, trei linguri cu apa, o lingurita de pudra de ghimbir, patru linguri cu varf de nuca macinata, doua linguri cu suc proaspat de lamaie.
Preparare:
- Pune la fiert apa si zaharul, intr-o cratita, la foc foarte mic. Cand siropul incepe sa fiarba, culege spuma si adauga morcovul ras prin razatoarea fina. Amesteca si lasa totul sa fiarba circa 30 de minute la foc mic.
- Da deoprate dulceata de morcovi si las-o sa se racoreasca. Adauga ghimbirul, nucile si sucul de lamaie. Amesteca bine si rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei, astfel incat stratul sa aiba 1,5-2 cm grosime. Niveleaza cu dosul unei linguri unse cu ulei, apoi cat este inca usor calduta compozitia taie-o in patrate, astfel incat, in final, sa rezulte bomboane ca niste cubulete.
- Da totul la rece circa doua - trei ore.
Ingrediente: 500 de grame de morcovi, o lingura cu ulei, doua linguri cu zahar, trei linguri cu apa, o lingurita de pudra de ghimbir, patru linguri cu varf de nuca macinata, doua linguri cu suc proaspat de lamaie.
Preparare:
- Pune la fiert apa si zaharul, intr-o cratita, la foc foarte mic. Cand siropul incepe sa fiarba, culege spuma si adauga morcovul ras prin razatoarea fina. Amesteca si lasa totul sa fiarba circa 30 de minute la foc mic.
- Da deoprate dulceata de morcovi si las-o sa se racoreasca. Adauga ghimbirul, nucile si sucul de lamaie. Amesteca bine si rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei, astfel incat stratul sa aiba 1,5-2 cm grosime. Niveleaza cu dosul unei linguri unse cu ulei, apoi cat este inca usor calduta compozitia taie-o in patrate, astfel incat, in final, sa rezulte bomboane ca niste cubulete.
- Da totul la rece circa doua - trei ore.