Bomboane cu fructe uscate
O combinatie deosebita, numai buna pentru micii amatori de dulciuri.
Ingrediente: o cana de stafide, o cana de caise uscate, o cana de curmale, o cana de nuca macinata, 100 grame ciocolata alba, 50 grame unt, o lingura de esenta de rom, nuca de cocos si cacao pentru ornat.
Preparare.
- Pune stafidele, caisele si curmalele (fara samburi) la inmuiat in apa in care adaugi o lingura de esenta de rom. Fructele trebuie sa stea circa 2-3 ore in apa. Se scurge bine zeama, dupa care pune-le intr-un blender. Adauga untul si omogenizeaza foarte bine.
- Rastoarna compozitia intr-un vas, adauga nuca macinata si ciocolata topita in prealabil. Amesteca. Cu mana putin uda formeaza bilute, pe care le treci prin nuca de cocos rasa, sau cacao.
- Patreaza bombonelele la frigider o ora-doua inainte se le servesti.
Sfat Eva: Compozitia poate fi folosita si pentru a face acadele. Bilutele puse in varful betelelor de frigarui, pot fi trecute prin ciocolata sau caramel.
Ingrediente: o cana de stafide, o cana de caise uscate, o cana de curmale, o cana de nuca macinata, 100 grame ciocolata alba, 50 grame unt, o lingura de esenta de rom, nuca de cocos si cacao pentru ornat.
Preparare.
- Pune stafidele, caisele si curmalele (fara samburi) la inmuiat in apa in care adaugi o lingura de esenta de rom. Fructele trebuie sa stea circa 2-3 ore in apa. Se scurge bine zeama, dupa care pune-le intr-un blender. Adauga untul si omogenizeaza foarte bine.
- Rastoarna compozitia intr-un vas, adauga nuca macinata si ciocolata topita in prealabil. Amesteca. Cu mana putin uda formeaza bilute, pe care le treci prin nuca de cocos rasa, sau cacao.
- Patreaza bombonelele la frigider o ora-doua inainte se le servesti.
Sfat Eva: Compozitia poate fi folosita si pentru a face acadele. Bilutele puse in varful betelelor de frigarui, pot fi trecute prin ciocolata sau caramel.