Blinele (clatitele) rusesti
Blinele sunt facute sa mearga cu file de peste afumat. Calde sunt minunate cu smantana si cascaval ras, dar se potrivesc si cu siropuri dulci si dulceturi. Iti recomand dulceata de zmeura si pe cea de nuci verzi. Merg alaturi de sote de morcovi, sau de mazare alaturi de varza calita, sau vinete prajite.
Ingrediente: 30 de grame de drojdie, o lingurita de zahar, 300 ml de lapte, 300 de grame de faina, o lingurita de sare, 50 de grame de unt, trei oua, ulei pentru prajit.
Preparare: pune drojdia desfacuta cu lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut. Lasa drojdia sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei. Amesteca drojdia cu faina, adauga sarea, untul moale si laptele caldut si la urma ouale. Amesteca cu mixerul circa cinci minute, acopera aluatul cu un servet si lasa-l sa creasca o ora, pana ce isi dubleaza volumul. Incinge ulei intr-o tigaie. Formeaza placintele din 2-3 lingurite de aluat intinse putin cu mana si se prajeste blinele, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana se rumenesc frumos.
Ingrediente: 30 de grame de drojdie, o lingurita de zahar, 300 ml de lapte, 300 de grame de faina, o lingurita de sare, 50 de grame de unt, trei oua, ulei pentru prajit.
Preparare: pune drojdia desfacuta cu lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut. Lasa drojdia sa dospeasca 15 minute, la temperatura camerei. Amesteca drojdia cu faina, adauga sarea, untul moale si laptele caldut si la urma ouale. Amesteca cu mixerul circa cinci minute, acopera aluatul cu un servet si lasa-l sa creasca o ora, pana ce isi dubleaza volumul. Incinge ulei intr-o tigaie. Formeaza placintele din 2-3 lingurite de aluat intinse putin cu mana si se prajeste blinele, una dupa alta, la foc mic spre mijlociu, circa 2 minute, pana se desprind usor de fundul tavii. Se intorc si se mai prajesc 1-2 minute, pana se rumenesc frumos.