Cauta in 21.308 retete

Biscuiti indieni

Sunt deliciosi, spornici si destul de usor de preparat. Merg de minune cu lapte si iaurt si au o aroma exotica. Ingredientele sunt pentru o tava de prajiturele.

 

Ingrediente:

 

480 grame faina, un plic de praf de copt, un varf de cutit de bicarbonat pentru prajituri, o lingurita de scortisoara, jumatate de lingurita de ghimbir uscat si macinat (se gaseste in supermarket, la condimente), jumatate de lingurita de nucsoara macinata (si aceasta se gaseste in supremarket, la condimente), un varf de cutit de sare, un varf de cutit de cuisoare pisate, 240 grame zahar brun, 120 grame unt (cu minim 60% grasime), un ou mare, 100 grame stafide negre, 150  grame nuca pisata sau macinata mare, 80 ml melasa (sau un sirop gros de zahat preparat din 150 de grame de zahar brun si 50 ml de apa, fiert in clocot cateva minute si bine racit ).

Preparare:

 

  • Incalzeste bine cuptorul. Unge cu unt si tapeteaza cu faina doua tavi mari – de dimensiunea cuptorului tau – pentru prajituri.
  • Amesteca faina cu scortisoara, praful de copt, ghimbirul, nucsoara, pudra de cuisoare si praful de sare.
  • Intr-un castron mare amesteca si bate bine untul cu zaharul, pana se face ca o spuma. Adauga melasa sau siropul gros de zahar si amesteca. Adauga oul. Amesteca.
  • Adauga mixul de faina si amesteca cu o spatula. Incet si bine. Adauga stafidele si nuca macinata. Amesteca bine. o poti face si cu mana, incet, fara sa framanti.
  • Intinde o foaie, cu podul palmei usor umezit. Taie fursecurile in forma dorita si coace maxim 15 minute. Lasa, la copt, putin spatiu intre prajituri, deoarece cresc, dar nu foarte mult.

 

Comentarii (1)

  • Mariana  pe 22 ian 2015, 17:52
    Cea mai apreciata oferta de lucru!

    Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod