Biscuiti cu scortisoara
Aromati si eleganti.
Ingrediente:
200 de grame de unt, 300 de grame de zahar brun, 2 oua, un praf de sare, un bat de vanilie (sau o lingura de zahar vanilat, preparat in casa) 350 de grame de faina, o lingurita cu varf de scortisoara pudra, o lingurita de bicarbonat stins cu o lingurita de suc de lamaie.
Preparare:
freaca untul cu zaharul foarte bine. Adauga ouale intregi, zaharul vanilat, sau semintele din batonul de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza foarte bine. Adauga faina, in care ai amestecat, in prealabil, sarea, bicarbonatul stins si scortisoara si amesteca pana se leaga aluatul. Unge o tava cu unt si presara faina. Ia din aluat cu lingurita, formeaza bile pe care le turtesti putin, inainte de a le pune in tava, la distanta unele de altele. Se coc in cuptorul cald, 10-15 minute, la foc potrivit. Fursecurile trebuie sa fie moi la mijloc acoperite de o crusta crocanta.
Ingrediente:
200 de grame de unt, 300 de grame de zahar brun, 2 oua, un praf de sare, un bat de vanilie (sau o lingura de zahar vanilat, preparat in casa) 350 de grame de faina, o lingurita cu varf de scortisoara pudra, o lingurita de bicarbonat stins cu o lingurita de suc de lamaie.
Preparare:
freaca untul cu zaharul foarte bine. Adauga ouale intregi, zaharul vanilat, sau semintele din batonul de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza foarte bine. Adauga faina, in care ai amestecat, in prealabil, sarea, bicarbonatul stins si scortisoara si amesteca pana se leaga aluatul. Unge o tava cu unt si presara faina. Ia din aluat cu lingurita, formeaza bile pe care le turtesti putin, inainte de a le pune in tava, la distanta unele de altele. Se coc in cuptorul cald, 10-15 minute, la foc potrivit. Fursecurile trebuie sa fie moi la mijloc acoperite de o crusta crocanta.