Betisoare cu scortisoara
Scortisoara este una din aroma sarbatorilor. Betisoarele cu scortisoara din aceasta reteta, aduc sarbatoarea, indiferent cand sunt facute. Daca reteta pare dificila, afla ca nu este.
Ingrediente:
150 grame unt, 200 grame zahar, un plic de praf de copt, o lingurita de scortisoara macinata, un praf de sare (doar daca untul nu are sare), 2 oua, 150 grame faina, 100 grame pudra de migdale, 100 grame ciocolata alba, doua linguri de zahar brun, pentru ornat.
Preparare:
- Amesteca intr-un castron untul cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste complet. Adauga pudra de scortisoara, sarea (daca este cazul).
- Adauga ouale si amesteca bine.
- Amesteca intr-un bol faina cu pudra de migdale si rastoarna amestecul in crema de unt. Rezulta un aluat care trebuie framantat putin. Intinde o foaie de un centimetru grosime, pe care o pui intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Taie foaia, in tava, inainte de a o baga la cuptor in forma de betisoare de trei centimetri lungime si un centimetru latime.
- Coace betele 10 minute.
- Unge betele, cand sunt caldute, cu ciocolata topita si presara zahar brun pe deasupra. Lasa-le sa se raceasca bine si, cu lama unui cutit, dezlipeste-le si asaza-le pe un platou.
- Pot fi pastrate trei-patru zile, la temeperatura camerei.
Ingrediente:
150 grame unt, 200 grame zahar, un plic de praf de copt, o lingurita de scortisoara macinata, un praf de sare (doar daca untul nu are sare), 2 oua, 150 grame faina, 100 grame pudra de migdale, 100 grame ciocolata alba, doua linguri de zahar brun, pentru ornat.
Preparare:
- Amesteca intr-un castron untul cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste complet. Adauga pudra de scortisoara, sarea (daca este cazul).
- Adauga ouale si amesteca bine.
- Amesteca intr-un bol faina cu pudra de migdale si rastoarna amestecul in crema de unt. Rezulta un aluat care trebuie framantat putin. Intinde o foaie de un centimetru grosime, pe care o pui intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Taie foaia, in tava, inainte de a o baga la cuptor in forma de betisoare de trei centimetri lungime si un centimetru latime.
- Coace betele 10 minute.
- Unge betele, cand sunt caldute, cu ciocolata topita si presara zahar brun pe deasupra. Lasa-le sa se raceasca bine si, cu lama unui cutit, dezlipeste-le si asaza-le pe un platou.
- Pot fi pastrate trei-patru zile, la temeperatura camerei.