Banane cu sos de vanilie si rom
Este o reteta excelenta de desert, pentru o seara romantica in doi. Pune in aplicare si povesteste-ne cum ti s-a parut!
4 banane de dimensiuni medii, bine coapte, dar ferme, decojite si taiate pe lungime
2 linguri unt
1/4 ceasca zahar brun
1/2 - 1/3 kg inghetata de vanilie, moale
1 pana la 2 linguri rom
1. Intr-un vas larg, topeste untul, la foc mic.
2. Adauga zaharul brun si amesteca pana cand acesta se topeste.
3. Adauga bananele si lasa-le pe foc timp de 10 minute, pana se fragezesc, invartindu-le o singura data.
4. Intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca inghetata de vanilie si romul.
5. Asaza bananele pe un platou si stropeste-le cu sosul de zahar brun.
6. Se servesc cu sos de inghetata si rom.
7. Se obtin 4 portii.
Timp de preparare: 15 minute.
Ingrediente si cantitati:
4 banane de dimensiuni medii, bine coapte, dar ferme, decojite si taiate pe lungime
2 linguri unt
1/4 ceasca zahar brun
1/2 - 1/3 kg inghetata de vanilie, moale
1 pana la 2 linguri rom
Mod de preparare:
1. Intr-un vas larg, topeste untul, la foc mic.
2. Adauga zaharul brun si amesteca pana cand acesta se topeste.
3. Adauga bananele si lasa-le pe foc timp de 10 minute, pana se fragezesc, invartindu-le o singura data.
4. Intr-un vas de dimensiuni medii, amesteca inghetata de vanilie si romul.
5. Asaza bananele pe un platou si stropeste-le cu sosul de zahar brun.
6. Se servesc cu sos de inghetata si rom.
7. Se obtin 4 portii.
Timp de preparare: 15 minute.