Banane cu sos de caramel
Îndulceşte-ţi începutul de săptămână cu un desert delicios şi uşor de preparat.
1 lingură unt
1 lingură ulei de nucă
1 lingură miere
2 linguri cu vărf cu zahăr brun
3 linguri cu lapte degresat
1 lingură stafide
4 banane (tari)
1/2 linguriţă ulei rapiţă
2 linguri rom sau suc de mere
Topeşte untul într-un vas la foc mediu, apoi adaugă uleiul de nucă, mierea şi zahărul. Lasă-l la foc timp de aproximativ 3 minute, mestecând, până se ropeşte zahărul. Adaugă laptele şi mai lasă la foc încă 3 minute, mestecând, până cănd sosul începe să se îngroaşe. Îndepărtează vasul de pe foc şi adaugă stafidele.
Curăţă bananele de coajă şi taie-le bucăţi. Pune uleiul de rapiţă într-un vas în care aşezi apoi bucăţile de banane şi lasă-l la foc mediu până când încep să capete o culoare maronie (3-4 minute). Aşază bananele pe un platou.
Adaugă romul în tigaie şi lasă-l să fiarbă, amestecând cu o lingură de lemn, aproximativ 30-45 de secunde, apoi pune bananele iar în tigaie pentru a le reîncălzi.
Bananele se servesc stropite cu sos.
Ingrediente
1 lingură unt
1 lingură ulei de nucă
1 lingură miere
2 linguri cu vărf cu zahăr brun
3 linguri cu lapte degresat
1 lingură stafide
4 banane (tari)
1/2 linguriţă ulei rapiţă
2 linguri rom sau suc de mere
Mod de preparare
Topeşte untul într-un vas la foc mediu, apoi adaugă uleiul de nucă, mierea şi zahărul. Lasă-l la foc timp de aproximativ 3 minute, mestecând, până se ropeşte zahărul. Adaugă laptele şi mai lasă la foc încă 3 minute, mestecând, până cănd sosul începe să se îngroaşe. Îndepărtează vasul de pe foc şi adaugă stafidele.
Curăţă bananele de coajă şi taie-le bucăţi. Pune uleiul de rapiţă într-un vas în care aşezi apoi bucăţile de banane şi lasă-l la foc mediu până când încep să capete o culoare maronie (3-4 minute). Aşază bananele pe un platou.
Adaugă romul în tigaie şi lasă-l să fiarbă, amestecând cu o lingură de lemn, aproximativ 30-45 de secunde, apoi pune bananele iar în tigaie pentru a le reîncălzi.
Bananele se servesc stropite cu sos.