Cauta in 67.259 retete

Alba ca zapada

Foile:

2 oua
6 linguri cu lapte
6 linguri cu ulei
6 linguri cu zahar
1lingurita cu amoniac
faina cat cuprinde

Se face o coca potrivit de tare si se imparte in 3 parti. Se unge tava pe dos si se coc pe rand.

Crema:

200 g unt
10 linguri zahar pudra
2 pahare lapte
2 linguri de faina
1/2 zeama lamaie

Mod de preparare:

Intr-un pahar cu lapte rece se dizolva cele 2 linguri cu faina, iar celalalt pahar se pune la fiert. Cand laptele fierbe se adauga restul de lapte amestecat cu faina. Se lasa sa fiarba pana se face ca o ciulama. Se raceste aceasta compozitie peste care se pune zeama de lamaie, apoi untul frecat cu zaharul. Se umplu foile si se dau la rece.

Comentarii (7)

  • rivombrosa  pe 20 sep 2008, 19:13
    bun bun bun

    deja imi este pofta iam iam ..o fac si eu ..:)))))

  • mandica1967  pe 25 sep 2008, 03:26
    buuuuuuuunaaaaaa

    am facut-o si eu de multe ori....fetele mele o adora

  • cristiana  pe 31 iul 2009, 10:27
    hmmmm...

    mie nu imi iese aluatul..crema este sooper buna..dar e un inceput bun pentru o fata de 13 ani

  • coryna  pe  1 ian 2010, 16:08
    bucate

    e atit de magic acest tort si de gustos

  • Vichy  pe  4 feb 2011, 10:01
    Mmmmmmmm...............

    Este foarte buna prajitura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • roxana  pe 30 dec 2011, 15:18
    nelamurire!

    de ce nu imi iese crema? margarina cu zaharul se taie si cand pun restul compozitiei se branzeste :(

  • mihaela  pe 23 dec 2012, 14:45
    rasp.. nelamurire

    trebuie sa pui amestecul de faina cu lape rece.. peste zahar si margarina si sa amesteci

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod