4 deserturi sarace in calorii, preparate fara foc
Fara faina, fara lapte, fara zahar rafinat si fara oua, dar de-a dreptul delicioase si sanatoase 100%. Descopera cum sa faci inghetata, prajitura, budinca si placinta raw! Sunt sarace in calorii si le faci in cateva minute.
Poti sa prepari orice desert preferat cu care erai obisnuita pana acum, insa fara sa folosesti unt/margarina, faina alba, oua, zahar. Trebuie doar sa tii cont de cateva ingrediente le substituie cu succes pe acestea si in plus, nu trebuie sa-ti mai faci griji pentru silueta si nici nu iti vor afecta sanatatea.
Tine minte!
- fulgii de cocos si uleiul de cocos inlocuiesc untul/margarina;
- faina alba o poti inlocui cu orice aluna/nuca macinate;
- avocado inlocuieste cu succes smantana, margarina, untul si ouale;
- zaharul rafinat il poti substitui cu mierea de albine naturala, sirop de artar, sirop de agave;
- curmalele sau stafidele pot "lega" compozitia, fara sa ai nevoie de oua.
Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ingrediente pentru blat
3 cesti cu nuca cruda
2/4 ceasca pudra de cacao
1/4 lingurita sare de mare
1 ceasca de curmale fara samburi
- se amesteca aceste trei ingrediente in robotul de bucatarie si vei obtine o faina din ingrediente foarte benefice pentru organismul nostru;
- pentru a lega aceste ingrediente de obicei se folosesc ouale, insa acum vom adauga curmale. Asadar, urmatorul pas: o ceasca de curmale fara samburi adaugate peste faina si se amesteca din nou cu robotul;
- in cazul in care nu ai un robot de bucatarie, poti sa macini nuca si sa maruntesti curmalele;
- foloseste mainile pentru a da forma dorita blatului.
Ingrediente pentru crema
1/3 ceasca curmale
1/4 ceasca miere de albine/ sirop de artar / sirop de agave
1/2 ceasca avocado (1 avocado)
1/3 ceasca pudra de cacao
- se amesteca ingredientele in robot;
- se pune compozitia peste blat si se orneaza cu zmeura sau alte fructe, dupa preferinta.
Vezi reteta pentru inghetata de cocos >>>
Inghetata de cocos
In functie de cantitatea dorita, se folosesc mai multe nuci caju.
Ingrediente
2 cesti nuci caju (de preferinta inmuate in apa de seara pana dimineata, poti sa le amesteci si cu nuci crude)
1 ceasca ulei de cocos
2 cesti fulgi de cocos
1/4 ceasca miere de albine / sirop de agave
1 ceasca apa
- se amesteca ingredientele in blender;
- pentru a obtine inghetata de diverse culori poti sa adaugi cacao pudra sau alte fructe preferate care schimba culoarea compozitiei;
- se toarna compozitia in boluri diferite, in functie de culori sau intr-o tava pentru cuburi de gheata. Se pune in congelator.
Vezi reteta pentru budinca >>>
Cum prepari budinca fara foc si fara lapte?
Pentru a prepara o budinca fara lapte si praf de budinca ai nevoie de cateva ingrediente sanatoase.
pudra de cacao, daca vrei budinca de ciocolata
miere de albine / sirop de agave (in functie de cat de dulce o doresti)
putina apa, daca este necesar
diverse fructe
- daca vrei sa faci o budinca de ciocolata amesteca in blender avocado, miere de albine, pudra de cacao si putina apa, daca e nevoie;
- daca vrei o budinca din fructe amesteca avocado/banane cu miere de albine si putina apa, daca e nevoie. Si se orneaza cu fructele preferate.
Vezi reteta pentru placinta cu mere >>>
Placinta cu mere
Ingrediente pentru blat
2 cesti de migdale macinate (poti sa le combini cu nuca, seminte de floarea soarelui crude)
1 lingurita sare de mare
2 cesti curmale fara samburi
- se amesteca ingredientele in robot.
Ingrediente pentru umplutura
5 cesti mere feliate
1 ceasca stafide
2 linguri scortisoara
Ingrediente pentru sirop
1/2 ceasca curmale
1 portocala
putina apa
- se pune portocala in blender;
- se adauga curmalele si putina apa, mixand pana obtinem un sirop.
- se pudreaza tava cu putina faina de migdale pentru ca blatul sa nu se lipeasca;
- se intinde blatul cu ajutorul mainilor;
- se amesteca ingredientele pentru umplutura cu siropul obtinut din portocala si curmale;
- se toarna umplutura peste blat, se aranjeaza feliile de mar si se orneaza cu stafide;
- se poate consuma imediat sau se lasa 24 de ore pana cand merele se inmoaie putin.
Credit foto: ellesnewenglandkitchen.com