Tortilla spaniolă cu dovlecel
Pentru zilele în care ești singură și nu știi ce să-ți prepari rapid de mâncare, încearcă această rețetă delicioasă de tortilla spaniolă cu dovlecei. Ingredientele sunt pentru o singură porție.
Ingrediente
	1 cartof alb, mediu
	2 linguri cu ulei de măsline
	1 ceapă, tocată mărunt
	jumătate de dovlecel sau zucchini, tăiat felii subțiri
	3 ouă mari
	2 linguri cu cașcaval ras
	sare și piper măcinat, după gust
                            Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 50 de minute · Nr. porţii: 1
	Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
	Fierbe cartoful în coajă timp de aproximativ 20 de minute, până când devine moale și îl poți înțepa cu furculița.
	Scoate-l din apă, curăță-l de coajă și taie-l în felii subțiri.
	Încinge uleiul de măsline într-o crăticioară care poate fi pusă la cuptor.
	Adaugă ceapa și feliile de dovlecel.
	Asezonează cu sare și piper și sotează timp de 4 minute sau până când se înmoaie puțin.
	Adaugă și feliile de cartofi și călește toate legumele până când devin ușor maronii, timp de 5-7 minute.
	Distribuie legumele într-un strat uniform pe fundul vasului.
	Bate ouăle într-un bol, apoi toarnă peste legume.
	Presară peste ouăle bătute cașcavalul ras.
	Pune crăticioara în cuptor și lasă timp de 12-15 minute, până când ouăle s-au coagulat, iar feliile de dovlecel de deasupra sunt rumenite.