paste cu ton

  •  
    • 150 mesaje
    17 Feb 2004, 10:47
    1 0
    as vrea sa gatesc paste cu ton dar nu stiu cu ce ingrediente as putea sa le combin, si daca ar trebui calit tonul sau pus asa direct din conserva. astept sfaturile voatsre.
  •  
    • 75 mesaje
    19 Feb 2004, 15:24
    2 0
    Hai sa-ti spun cum le fac eu:
    Pun tonul intr-o cratita, il las putin sa se caleasca, apoi adaug suc de rosii, o jumatate pahar vin alb, usturoi taiat marunt, sare (sau vegeta) si piper. Apoi torn sosul peste pastele fierte si scurse, iar deasupra rad un pic de cascaval.
  •  
    • 11 mesaje
    20 Feb 2004, 00:43
    0 0
    Ingrediente:-2 cepe de marime mijlocie;4-5 catei de usturoi;oregano;sare si piper;condimente pentru paste;300 ml suc de rosii sau bulion desfacut in apa;o conserva de ton in ulei;paste scurte. Mod de preparare :tai ceapa marunt si o pui la undit in 2 linguri de ulei,pina ce se aureste.Se adaoga sucul de rosii sau bulionul,sarea si piperul dupa gust,condimentele pentru paste si oregano.Se lasa sa dea in clocot si se adaoga usturoiul taiat felii subtiri.Se lasa sa mai fiarba citeva minute.Pastele se fierb "al dente"(sa fie mai tari la muscat,altfel se terciuiesc si se strica aspectul comercial) in apa cu sare si cind sint gata,se scurg bine de apa si se trec printr-un jet de apa rece.Se amesteca cu sosul se rosii si cu conserva de ton.E delicios! Pofta mare!
  •  
    • 2 mesaje
    22 Feb 2004, 13:47
    0 0
    Salata de paste cu ton.

    Pastele se fierb separat, se scurg si se racesc. Tonul se scurge bine de ulei. Separat se taie niste ceapa, pestisori. Se fierbe cam jumatate de litru de apa cu citeva linguri de otet, sare, piper, dafin. Cind apa da in clocot, se adauga ceapa si se lasa citeva secunde pe foc. (Atentie, ceapa trebuie sa aiba consistenta cruda, insa datorita otetului isi va pierde mirosul si iuteala.) Dupa ce s-a scurs si s-a racit ceapa, se amesteca cu pastele si tonul. Se mai adauga salata verde si putina lamaie.
  •  
    • 1744 mesaje
    23 Feb 2004, 01:26
    0 0
    Eu calesc in ulei de masline 3-4 catei de usturoi, taiati lamele fine, adaug 1 ceapa medie taiata fin , o cescuta de apa fierbite si 1 cub Knorr ; cind ceapa s-a inmuiat adaug si tonul din conserva.Pun 2-3 prafuride busuioc, daca e vara si am verde cu atit mai bine, o mai las vreo 10-15 minute la foc foarte mic, pun peste paste, adaug cascaval. Unii pun si rosii, dar nu imi place aspectul si nici dupa gust nu ma dau in vint.
  •  
    • 157 mesaje
    27 Feb 2004, 11:43
    0 0
    Iei paste "fusili" sau 'rigate' le pui la fiert in apa cu sare.
    In acest timp calesti o ceapa taiata "pestisiori" impreuna cu tonul din conserva (eu las si sosul din conserva, ca sa iasa mai mult sos). Adaugi tot felul de condimente: sare, piper, oregano, busuioc, rosii in bulion.
    Uite ca eu nu am pus usturoi ca celelalte fete, dar chiar o sa incerc, sa vad cum e.
    Deci, poti sa le combini cum vrei, cu sos de rosii sau nu, cu sau fara usturoi etc.
    cand pastele sunt fierte all'dente, le scurgi de apa fierbinte, pui repede o lingura de margarina sau unt si le amesteci, apoi torni sosul peste ele.
    Daca iti place poti sa-i pui si putin patrunjel tocat.
    POFTA BUNA!
  •  
    • 213 mesaje
    27 Feb 2004, 17:44
    0 0
    Imi lasa gura apa si e post..am mai mincat acu vreo 2 ani spaghette cu peste(nu stiu ce peste era) si erau asa buneee..aoleo inima mea(a se citi stomacul meu).
  •  
    • 4 mesaje
    6 Mar 2004, 11:56
    0 0
    Pentru Carmella
    Te rog spune-mi, pe tine chiar asa te cheama, sau este un pseudonim? Si eu ma numesc tot Carmela. Este un nume rar si frumos. Daca nu te superi as dori sa stiu de unde esti, din ce zona a tarii?
    Imi cer scuze daca te-am suparat cu ceva.
    Carmela
  •  
    • 157 mesaje
    8 Mar 2004, 13:54
    0 0
    Buna Ela,
    Nu m-am suparat (iti trebuie foarte mult sa ma superi, pentru ca nu sunt suparacioasa!)
    Este un pseudonim, de fapt ma cheama Carmen, dar in scoala generala, colegii mi-au spus asa si de aici....
    Sunt din Bucuresti! Alte intrebari?
    Pupici multi cu ocazia zilei de 8 martie tuturor evelor!
  •  
    • 150 mesaje
    11 Mar 2004, 11:55
    0 0
    buna.
    am facut reteta berthei si a fost delicioasa. mi-a placut .
    multam
  •  
    19 Apr 2004, 22:07
    1 0
    uite vreau sa-ti spun cum fac eu pastele cu ton. Deci...intai de toate pastele trebuie sa fie de calitate adica Barilla sau Divella (daca preferi sa fie din faina integrala atunci iti recomand Divella). Apoi acestea trebuie sa fie paste lungi...spaghetti sau tagliatelle. Le fierbi nu mai mult de 8 min. si nu le clatesti niciodata cu apa (prin clatire isi pierd savoarea. Le scurgi si le lasi deoparte. Calesti 2 catei de usturoi taiati marunt in ulei de masline (acesta trebuie sa fie de asemenea de cea mai buna calitate si anume extravergine). Adaugi tonul peste usturoi , apoi presari oregano. Nu lasi tonul sa se caleasca ci doar sa se incalzeasca si sa se amestece cu usturoiul si uleiul de masline. La sfarsit in aceeasi tigaie torni pastele si le amesteci cu restul pe foc mic nu mai mult de 1 minut pentru ca tonul se usuca si isi pierde gustul.
    Cand servesti pastele nu razi cascaval peste ele ci parmezan pe care il razi proaspat. Daca incerci sigur o sa-ti placa. Pofta buna
  •  
    • 457 mesaje
    20 Apr 2004, 11:35
    0 0
    Pizza cu ton
    Blatul este pentru o tavã de cuptor.

    o canã ºi jumãtate de apã (cãlduþã)
    20 gr. drojdie
    1-2 linguriþe zahãr
    sare, 2 linguri ulei
    fãinã cât cuprinde
    Se freacã drojdia cu puþinã apã, sarea ºi zahãrul se adaugã puþinã fãinã se face maiaua se lasã la crescut, într-un castron punem fãinã iar în mijloc turnãm maiaua ºi restul de apã, se frãmântã cu cele douã linguri de ulei iar coca se lasã mai moale se pune la crescut.

    Se face un sos pentru blat si pentru ton.
    pastã de tomate, oregano, cimbru, piper ºi delikat toate se amestecã cu apã (sosul trebuie sã fie suficient de gros cât sã stea pe blat.

    Se unge tava cu ulei apoi se întinde coca se mai lasã la crescut ºi în tavã(este foarte important acest aspect aici este secretul ºi în ordinea aºezãrii ingredientelor) între timp se amestecã tonul cu sos.
    Se unge blatul crescut cu sos apoi punem tonul ºi deasupra mãsline, caºcaval.

    Poftã bunã!
  •  
    • 4 mesaje
    7 Dec 2004, 18:38
    0 0
    Buna fetelor!
    Eu mai adaug la pastele cu ton si morcov crud dat prin razatoare si condimente pt. peste. In rest puteti pune fiecare ce ingrediente doriti.
    Va pup si pofta buna!
  •  
    • 1 mesaje
    10 Mai 2010, 20:26
    0 0
    paste farfale ,sau fundite, sau papion
    ceapa
    masline de care vrei
    rosii
    2 oua
    patrunjel
    lamaie
    ton
    maioneza
    fierbi pastele,le dai prnt-un jet de apa rece,tai totul marunt amesteci .
    pofta buna!e de vara si e buna