Cauta in 77.232 retete

Supe si ciorbe

Pagina 4 din 12
Se spala fasolea,se pune la fiert,la foc incet.Intre timp se prajesc ceapa,ardeiul,morcovul.Cand fasolea e aproape fiarta se adauga prajala si 4 linguri zarzavat pentru ciorba.Se mai fierb vreo 20 minute,se adauga cimbrul,sare dupa gust , leusteanul tocat si se da jos de pe foc.
Se curata legumele si se splala bine, apoi se taie in bucati si pun la fiert intr-un vas cu 3 litri de apa.Se adauga si ciupercile, spalate bine si taiate si lingurita de pasta de tomate.. Se adauga putina sare si piper si se lasa sa fiarba bine. Cand toate sunt fierte, se scot din apa in...
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la fiert intr-o oala cu 1l de apa. Apoi se curata cartofii, se taie cuburi si se adauga in oala ce fierbe. Urzicile curatate si spalate bine se adauga la restul legumelor. Se fierbe pana ce legumele se inmoaie. Apoi adaugam si orezul si odata cu el...
Spalam legumele.Punem apa la fiert cu sare, morcovii,telina,pastarnacul si cartofii taiati.Lasam 10 minute. Adaugam rosiile si pastele. Separat,am spalat ciupercile ,le-am taiat felii si le-am inabusit in ulei cu putina sare si piper. Cand legumele au fost aproape fierte am adaugat ciupercile...
Mazarea a fost lasata sa se decongeleze putin la temperatura camerei intre timp am curatat si am spalat bine restul de legume,am pus intr-o craticioara o lingurita ulei de masline peste care am adaugat prazul taiat rondele ,ceapa verde taiata la fel si telina taiata cuburi am calit putin dupa...
Se curata cartofii ,se taie cuburi si se pun la fiert,peste ei adaugam gogosarul ,tocat marunt,morcovul tocat marunt si ceapa,tocata marunt si prajita,cand legumele sunt fierte adaugam peste ele pasta de tomate,sare dupa gust si borsul de tara si lasam sa traga un clocot dupa care vom adaugam...
Spalam,curatam si taiem in cubulete mici zarzavatul.Le punem in oala si le calim in putin ulei.Dupa ce au devenit sticloase,adaugam 2,5 l apa fierbinte si lasam sa fiarba.Cand sunt fierte legumele,adaugam taiteii.potrivim gustul de sare,delikat si piper.stingem focul si adaugam verdeata...
Se pune fasolea l-a inmuiat,de pe o zi pe alta.Se pune la fiert in 2 l de apa.Se schimba apa de 2-3 0ri,ca sa evitam balonarea.Cand fasolea este fiarta pe jumatate,adaugam zarzavatul taiat marunt.Cand este fiert totul,adaugam sosul de rosii.Potrivim gustul de sare,piper,adaugam si 2 lingurite...
E foarte important sa tineti lintea la inmuiat in apa rece, peste noapte. Va fierbe mult mai repede, e acelasi procedeu pe care il folosim si pentru fasole. Dimineata schimbam apa de pe linte. Nu fierbeti lintea in apa in care a stat peste noapte. Cat timp lintea se racoreste, curatam toate...
Supa cu galuste de post - Calim cu grija ceapa taiata marunt, morcovul, telina, pastarnacul si patrunjelul date pe razatoare, cu boia de ardei dulce, pana se inmoaie. Se adauga 2 l de apa si se lasa sa fiarba 15 minute. In acest timp, pregatim galustile din 8 linguri de faina, 1 lingura...
Sfecla,morcovul,telina se spala,se curata de coaja,se rade pe razatoarea mare si se pun la fiert in apa rece cu sare impreuna cu ceapa curatata,spalata ,tocata marunt si ardeiul gras taiat cubulete... Cand sunt aproape fierte se adauga cartofii taiati cubulete,usturoiul tocat marunt pentru...
Conopida este anticangerigenă şi un bun detoxifiant al organismului. Este o legumă ideală pentru cei care vor să slăbească pentru că nu are multe calorii şi grăsimi.
Pentru patru portii folosesc 500 g fasole cu bobul mic. O pun la inmuiat pentru cateva ore, pentru a scurta fierberea. Fierb fasolea schimband de trei ori apa. Nu adaug niciodata apa rece pentru procesul de fierbere. Fasolea trebuie sa fiarba la foc mic, timp indelungat ,cu vasul acoperit. Ca...
Se spala rosiile si zarzavatul (afara de ardei) si se pun intr-o oala la foc. Cand totul este foarte bine fiert, se strecoara supa. Se incalzeste uleiul intr-un vas, se pune faina, se amesteca bine, se adauga un polonic de supa, lasand sa dea cateva clocote, dupa care se toarna in oala. Se da...
Spalam loboda in mai multe ape, apoi o oparim in apa fierbinte 1 minut si lasam sa se raceasca. Tocam legumele marunt - ceapa verde, dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul si telina si le calim putin in ulei. Apoi adaugam apa (2 l) si lasam sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba, adaugam 2...
Dupa ce conopida a fost spalata, sunt indepartate cotoarele groase. Se pune la fiert impreuna cu cartofii, timp de 25 de minute. Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul. Faina se pune in uleiul incins si se amesteca pana cand faina capata o culoare galbuie. Apoi se adauga...
Fasolea se curata si se spala,se taie in bucatele mai mici.Punem fasolea in apa rece impreuna cu radacinoasele sa fiarba. Cand este fiarta se adauga sare dupa gust.Deasemeni pregatim separat un rantas(o prajeala) din ceapa tocata marunt ce se caleste in ulei,adaugam ardeiul taiat foarte...
Toate legumele curatate si spalate se pun la fiert.Adaugam si concentratul de supa. Cand toate legumele sunt fierte le scoatem cu o paleta le punem in blender si le pasa. Piureul de legume se pune in zeama in care au fiert . Potrivim de sare.Deasupra presaram patrunjel verde tocat,
1Se portioneaza pestele si se spala bine cu apa rece ,dupa ce au fost indepartea intestinele,urechile si inotatorele. In 2 l de apa se pune la fiert,ceapa taiata marunt,morcovul taiat marunt,ardeiul feliat ,radacina curatata de patrunjel si telina ,se dau prin razatoare,rosiile oparite se...
Se toaca marunt legumele si se pun la fiert. Se curata pestele si se taie bucatele.Eu am avut un peste mare de vreo 4 kg,dar am folosit doar jumatate,restul l-am prajit. Dupa ce s-au fiert legumele se adauga pestele, sucul de rosii,otetul,sare,piper si vegeta si se mai da in cateva clocote...