Cauta in 21.294 retete

Cea mai gustoasă pâine de casă cu seminţe

Vrei să prepari o pâine de casă gustoasă şi plină de seminţe care asigură un conţinut însemnat de fibre? Această reţetă are nutrienţi esenţiali şi este foarte sănătoasă.

Ingrediente

800 de grame de făină albă;
100 de grame de făină integrală;
100 de grame de seminţe măcinate (dovleac, susan, in, floarea-soarelui);
50 de grame de amestec de seminţe întregi;
un cub de drojdie proaspătă;
750 de mililitri de apă sau cât să obţii consistenţa dorită;
2 linguriţe cu sare.

Mod de preparare

Dificultate: medie

1. După ce ai pus făina într-un bol mare de sticlă, se face în mijloc un loc în care să pui apă caldă şi drojdia pe care să o laşi 15 minute.
2. Apoi se amestecă toate ingredientele, se frământă bine aluatul şi se acoperă cu un prosop/folie alimentară, lăsându-se la dospit într-un loc cald, timp de o oră.
3. După ce aluatul şi-a dublat cantitatea se scoate pe un blat de lemn tapetat cu făină, se dă forma dorită pâinii în funcţie de tava pe care ai ales-o pentru copt. Se tapetează tava cu făină, se aşază aluatul şi se lasă la dospit din nou ca să crească bine.
4. Între timp se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
5. Se crestează pâinea cu un cuţit şi se lasă la cuptor timp de 45 de minute.
6. Un truc folosit adesea este acela de a arunca cuburi de gheaţă pe fundul cuptorului pentru a produce aburi, apoi să introduci pâinea. Acest truc va face ca pâinea să nu aibă coaja foarte tare.
7. Dacă nu recurgi la acest truc, poţi să stropeşti pâinea cu apă pe care să o întinzi pe toată suprafaţa, imediat ce ai scos pâinea de la cuptor şi din tavă. Apoi se înveleşte într-un prosop curat şi se pune într-o pungă închisă pentru a se răci încet. Astfel, coaja pâinii se va înmuia.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod